Fotografen Joel Andersen sender en marts hilsen

Hver måned sender Joel Andersen en buket af billeder til bloggen, hvilket han også har gjort til denne marts hilsen. Billederne behøver ikke have noget at gøre for den aktuelle måned. Af og til står fotografen nemlig på hovedet i sine gemmer, for at finde noget jeg kan anvende og skrive om på bloggen. Dette er også lykkedes denne gang, – og så er flere af billederne oven i købet her fra Bornholm, og det er jeg slet ikke utilfreds med.

Hammershus. Tror ikke, jeg nogen sinde bliver færdig med at besøge dette sted

Hammershus

Denne vinkel på motivet af Hammershus er taget på vej hen mod nedgangen til Finnedalen – forøvrigt en tur jeg varmt kan anbefale, hvis man alligevel er på de kanter.

Jeg har selv brugt mange timer på Hammershus, og jeg slæber meget gerne vore gæster en tur på “Borgen”, for at vise et vigtigt sted i den bornholmske historie, for i den forbindelse er Hammershus ikke til at komme udenom.

Et smukt træ ved Dueodde, hvor rødderne er mere over jord/sand

Dueodde

Hvert år er ægteparret Alice og Joel Andersen en tur på Bornholm. Der er flere grunde til denne tradition, hvor en af dem er Alice’s deltagelse i Handicap Tour de Bornholm, men turene har efterhånden også udviklet sig til en kærlighed til den smukke ø i Østersøen.

Normalt bor ægteparret i Sandvig på deres ferier her på Bornholm, men de har et rigtigt godt kendskab til resten af øen, hvilket Joel Andersens billeder hele tiden bekræfter.

Rundbladet Soldug – fra Dueodde

Denne gang er der billeder fra Dueodde, der flere steder har en helt speciel bevoksning. Det er lykkedes fotografen at få en Rundbladet Soldug i søgeren ved Dueodde. Denne plante er udbredt i Nord- og Vestjylland – men er mere end sjælden i resten af Danmark!

Rundbladet Soldug

En korsedderkop – også i Dueodde

Nu er en Rundbladet Soldug ikke bare en hvilken som helst plante – for den er en kødædende plante!

Dog skal man nok ikke regne med, at planten overfalder større dyr eller mennesker, for den tager kun småinsekter for at skaffe sig den nødvendige mængde kvælstof. Rundbladet Soldug bliver mellem 10 og 15 cm høj.

Det er også blevet til et rigtig godt billede af en korsedderkop i sit spin – oven i købet med et bytte. Utroligt, at det kan lade sig gøre, at tage den slags billeder.

En blishøne, der lige hilser på sin “underbo”

Blishønen

De sidste to billeder er lige noget man kan vente fra Joel Andersen. En blishøne, der ligger på vandet og ser på sit spejlbillede – eller som jeg skriver på billedteksten, at den lige hilser på sin “underbo”.

En blishøne, der står på hovedet for fotografen. Ikke et billede man ser hver dag

Det næste billede viser også, at man hurtigt kan få et spektakulær billede i kassen, hvis bare man er hurtig nok på kameraet – hvilket heller ikke er nok, for der en hel del andre indstillinger, der også skal være i orden, inden man tager sådan et foto – på det helt rigtige tidspunkt.

Fotografering er mange andre ting end bare lige et tryk på knappen!

Blishønen er vel en af de mest almindelige ynglefugle, der hører til i vore søer i Danmark. Fuglen er umulig at tage fejl af, da den har fået navn efter den hvide blis i panden, som er meget tydelig på blishønens sorte krop som baggrund. Blissen er ikke altid lige stor på hanfuglen, for hvis hannen ikke kan forsvare sit terræn, mister den sin status – og dermed nedsættes hormonproduktionen, hvilket medfører, at blissen bliver mindre. Naturen har sine helt egne forklaringer.

Foto: Joel Andersen

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *