Kommunerne snyder de ældre

I 2014 blev der på finansloven vedtaget, at de ældre skulle have en milliard ekstra, så ældreplejen fik et ekstra løft. Det var en af de ting jeg kunne glæde mig over, for vi havde igennem længere tid kun hørt om nedskæringer på det område. Statsministeren fremhævede det oven i købet i sin nytårstale!

Men hvordan er det så gået? Har ældreplejen så kunnet mærke de mange penge komme rullende, så kommunerne fik råd til den rigtige pleje for deres borgere – og ikke noget med nedskæringer og mindre tid til den ældre?

Jeg tror ikke der er ret mange, der har kunnet finde forbedringer på det område. Sidste år kalkulerede kommunerne med besparelser på ældreområdet på 1.3 mia kroner, og de ældre har bl.a. måtte finde sig i, at få skiftet sengetøj bare een gang om måneden. Vi hører også om ældre, der ligger døende i deres hjem – uden hjemmeplejen opdager noget-som-helst!!

Jeg hørte også forleden en repræsentant fra SF fortælle i radioen, at frem til år 2020, vil der blive over 80.000 flere folkepensionister i Danmark!

Nu er det altså ikke sådan, at lige så snart en borger bliver folkepensionist, så er det ensbetydende med ældrepleje fra dag ét på det offentliges regning – langtfra, men når en politiker udtaler sig, så lyder det altid sådan!

Mange pensionister klarer sig selv 

En del folkepensionister dør, inden de når så langt som at komme i kontakt med en ældrepleje, og endnu flere klarer sig selv i en meget høj alder – det er dem vi ikke hører om. Næh, vore folkevalgte elsker at udstille alle ældre som personer, der kræver pleje døgnet rundt – på samfundets regning.

En rigtig fæl ældrebyrde for samfundet – eller?!

Fortæl mig, hvad bliver pengene brugt til, som er afsat på finansloven til de ældre, og hvorfor kalkulerer kommunerne med besparelser og ikke med forbedringer på ældreområdet?

Hvor bliver pengene af?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *