Kong Henrik den første?

At dronningen er glad for sin prins, er der vist ingen tvivl om, men Konge i
Danmark, bliver prinsen aldrig. Billedet er taget ved besøget på Bornholm

For et par dage siden så vi Dronning Margrethe II og prinsgemalen Henrik i et TV-interview om danskernes reaktion på terrorangrebet i weekenden.

Nu var det nok mest dronningen, der udtalte sig, idet prinsgemalen “kun” er prins, og dronningen er nummer et i det hierarki.

Prinsens kropssprog

Af en eller anden grund havde prins Henrik en af de dage, hvor han bestemt ikke havde det ret godt med, at være underlagt sin kone, for hans kropssprog fortalte mere end tydeligt, at det hele ragede ham en papand, for prinsens blik flakkede alle steder rundt i lokalet – end lige der, hvor intervieweren og TV-kameraet var placeret.

Først da hollandsk TV kom på banen med deres spørgsmål til prinsen, kom der en del mere interesse i prinsens blik, og især da et spørgsmål om prinsens rolle i hierarkiet blev berørt, kom der for alvor gang i det, som nagede den 80-årige gamle prins.

Kong Henrik

Joh, prins Henrik havde det elendigt med ikke at være Konge i Danmark. Han kunne stadig ikke forstå, at vi i det danske kongehus havde de samme regler som i det engelske? Nu mener jeg, at det danske kongehus er verdens ældste – men lad nu det ligge.

Da de unge mennesker i sin tid blev gift, vidste den kommende prins, at det var de vilkår han gik ind til i det danske kongehus. Hvad er det, der er så svært at forstå for prinsen, – altså lige ud over det danske sprog?

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *