Ministerpensioner og socialt bedrageri

Det kan godt være lidt uforståeligt for en almindelig dødelig borger at forstå, at en tidligere minister kan oppebære ministerpension i over 20 år – samtidig med, at personen har op til flere erhverv med god indtægt, uden at det kan komme i nærheden af socialt bedrageri?

Hvis en almindelig borger modtager en kontanthjælps ydelse, eller på anden måde modtager hjælp fra de offentlige, vil det være socialt bedrageri – hvis vedkommende har et lønnet arbejde samtidig. Hvilket jeg syntes er helt fair.

Men hvorfor er det så anderledes med en tidligere minister? Jeg er godt klar over, at det ikke kan sammenlignes, men jeg troede alligevel, at pensioner først udbetales, når man er gået på pension – og ikke mere er til rådighed på arbejdsmarkedet?

Jann Sjursen – og alle de andre

Dagens tema i pressen er lige netop ministerpensioner, hvor den tidligere energiminister, Jann Sjursen, fra Kristelig Folkeparti, havde en ministertid på 20 måneder i den daværende Nyrup-regering. Jann Sjursen har modtaget ministerpension siden 1994 – altså lidt over 20 år, hvilket han ikke har nogen problemer med – selv om han har flere velbetalte lønnet arbejdsforhold samtidig.

Det kunne lyde som socialt bedrageri, men det er det ikke i den sammenhæng!

For mig lyder det meget forkert, at vi har et Folketing, der selv beslutter, hvilke arbejdsforhold de skal arbejde og have pension under, hvor de samtidig vedtager de stik modsatte arbejdsforhold for resten af befolkningen mht. pensionsalder, pensioner/arbejde.

Hvor mange tidligere ministre taler vi egentlig om, der er i stand til, at hive en fed ministerpension hjem på Statens regning? Bare fra denne regering, er der en hel del tidligere ministre.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *