Nyt fra flygtningelejrene ved Erbil i Irak

Aya med sin mor

Vi husker alle byen Kobane, som ligger i Syrien op imod den tyrkiske grænse. ISIS forsøgte i flere måneder at erobre byen, hvilket sikkert også ville have sket, hvis ikke USA trådte til med hjælp fra luften, samt bombede ISIS stillinger.

Befolkningen i Kobane

Det befolkningen udførte i Kobane, var ikke mindre en dåd uden sidestykke, for det var ikke på grund af hjælp fra Tyrkiet, der, efter forlydende, nærmest var ligeglad med det folkedrab, som var under udvikling.

Befolkningen i Kobane er også muslimer, ligesom de der kæmper for ISIS, så hvorfor slås de så mod hinanden?

Aya i flygtningelejren. Har hun et håb for at overleve? Og nu sætter vinteren ind

Nu er alle muslimer ikke ens, for de der kæmper for ISIS, har en meget anderledes opfattelse af Islam end beboerne i Kobane.

Jeg har også læst mig til, at indbyggerne i Kobane fortæller, at det overhovedet ikke er Islam, som det ISIS står for, og rigtig mange har da også måtte lade livet for denne udtalelse.

Aya

Aya’s bror

Dagens historie handler netop om en person fra Kobane, og personen er den kun 4 år lille pige, Aya.

Familiens hus blev ramt af en granat, hvor Aya og hendes to søskende blev ramt af granatsplinter.

Hendes far blev dræbt i angrebet, men hendes mor slap uskadt, idet hun ikke var i huset på det tidspunkt.

De flygtede alle til Kurdistan i Irak for et lille ½ års tid siden.

Lægernes vurdering af Aya

Den lille Aya har også en hjertefejl, som er blevet forværret efter granatangrebet i Kobane, hvilket har bevirket, at den lille pige nu har akut behov for en operation – og uden denne operation, vil hun ikke kunne leve ret meget længere, konkluderer de læger, der har undersøgt den lille pige.

Nu er Aya’s tilfælde ikke det eneste i flygtningelejren, for der er uendelig mange lignende historier – desværre, fortæller Henrik Kokborg. Moderen har mere end svært ved, at forsørge den lille familie, idet hendes netværk, for at hjælpe dem økonomisk, er meget lille.

Derfor valgte Henrik Kokborg og Goran Ahmadi, at tildele den lille familie et bidrag fra Martin Sønderskov Blohm med familie. Den ældre søster var ikke hjemme på det pågældende tidspunkt, derfor er der ikke noget billede af hende.

En anden familieskæbne

Her er den lille Swar på 2 år. Swar og familie flygtede over hals og hoved fra Kobai i Syrien, som var under kraftig beskydning og bombardementer.

Den lille familie fra Kobai i Syrien

Under flugten fra Syrien til Dohuk i Kurdistan fik den lille pige høj feber, som familien kæmpede med i over 2 uger. Swar var ved at dø flere gange, da familien ikke kunne få lægehjælp.

Dette har betydet, at den lille pige i dag er delvis lam i store dele af kroppen, samt døv og mistet evnen til at tale. Hun har endvidere udviklet muskelsvind og epilepsi.

Swar har brug for hurtig intensiv medicinsk behandling, men dette har familien hverken råd eller mulighed for at få her i Kurdistan.

Familiefaderen kan ikke finde noget arbejde, da der er mange der søger, så de har mere end svært ved, at forsørge sig selv.

Den lille pige Swar, som i dag er delvis lam m.v.

Den lille dreng på billedet oven over, er Mohammed, og selv om det ikke fremgår af billedet, har han det også svært. Mohammed’s største ønske er at komme i skole, men den mulighed er ikke noget som flygtningelejren kan efterkomme. Noget som er en naturlig ting i Danmark!

Familien har fået penge, som er doneret af Knud Bisgaard, samt tøj doneret af Alex Forsberg med familie. Der er en stor varm tak fra flygtningefamilien til Danmark.

Sidste

Store mængder af sne er faldet i flygtningelejrene med syriske flygtninge, og flere steder er der målt ned til 17 graders frost. Det siger sig selv, hvad disse mennesker nu også slås med i telte og nybyggede “huse” uden døre og vinduer.

Foto og oplysninger: Henrik Kokborg

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *