Team Tinkoff-Saxo i fare?

Den russiske ejer af cykelholdet Team Tinkoff-Saxo, er p.t. lidt fremme med forlydende om, at Vestens restriktioner mod Rusland kan betyde, at han er nødt til at lukke sit cykelhold. Den russiske Rubel er allerede halveret i værdi, hvilket betyder en større økonomisk belastning for cykelholdet.

Lukker cykelholdet?

Hvis denne tendens fortsætter, kan Oleg Tinkov, den russiske ejer af cykelholdet, meget vel presses til at lukke cykelholdet! Alle ved, hvor svært det er at skaffe nye sponsorer til cykelsporten – og især med så kort varsel, så det kan blive “spændende” at se, hvilke hold der stiller til start i det nye års store cykelløb! Og ikke mindst – hvis Team Tinkoff-Saxo lukker, – hvor forsvinder stjernerne så hen, og vil et andet “Østhold” fra Kasakhstan, Astana, så også være i farezonen?

Dopingsager

For Team Tinkoff-Saxo er krisen med sanktionerne én side af sagen, en anden sag, som presser sig på for holdet er, – den store dopingsag, som Michael Rasmussen startede ved sin dopingindrømmelse. Det var ikke småting af prominente navne som Michael Rasmussen diskede op med overfor Anti Doping Danmark, hvor bl.a. Bjarne Riis er nævnt – og den sag er på ingen måde afgjort, hvilket i værste fald kan koste Bjarne Riis jobbet som Manager i Team Tinkoff-Saxo.

Den tyske sprinterkonge, Marcel Kittel, mener også, at personen, Bjarne Riis, er et problem i cykelsporten, på grund af Bjarne’s dopingindrømmelse i toursejren i 1996. Jeg kan kun være helt enig i den betragtning, men når det så er sagt, er der en del andre personer, vi i så fald, også skal have fjernet.

Den tidligere OL-vinder og dopingdømte Alexander Vinokourov, fra Astana, burde i så fald også fjernes, og fra dansk side har vi også en Jesper Worre, der i så fald burde fjernes, da manden er dopingdømt hele to gange – noget som DCU burde have gjort noget ved – for lang tid siden!

Sæt en streg i sandet

Hvis vi skal have totalt renset ud i cykelsporten af tidligere ryttere, som har haft fingrene lidt for langt nede i dopingkrukken, så var der nok ikke ret mange ledere tilbage – så er det sagt!

Vi må trække en streg i sandet. For i over 15 år, har der været en sand jagt på dopingsyndere i cykelsporten, så det kan ikke komme bag på ret mange cykelryttere i dag, som ikke kan holde nallerne for sig selv, når talen kommer på doping, at der nu vil komme en afregning – i en eller anden form!

Bjarne Riis, Jesper Worre, Alexander Vinokourov og alle de andre dopingsyndere i vor tids cykelsport, er alle et produkt af cykelsporten, på godt og ondt – og den historieskrivning sletter vi jo heller ikke i historiebøgerne?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *