Nu bliver det koldt – siger de på TV

Frosten kommer

TV har den mani, at når vejret bare er en lille smule fra det normale, bliver det kørt op i en dommedagstale, som tåler sammenligning med en nyhedsoplæser fra Nordkorea, der med skinger stemmeføring truer Vesten med atomangreb, bare fordi der er afholdt en militærøvelse lidt for tæt på deres grænser.

Vi kan bare tage den sidste “storm”, der slet ikke kunne leve op til forudsigelserne. Bornholm var ikke desto mindre blevet lovet en storm af orkanstyrke, der mindst var på højde med den vi havde i 1999. Okay, vi havde da en kraftig vind på øen, men så var det altså heller ikke værre!

Nu er så gal igen, men denne gang er det frosten, der får en tur i den øvre del af skalaen. Vi kan forvente, at frosten kommer helt ned under de 10 minusgrader – altså på lokale steder, fortæller TV 2. Nu har vi altså vinter, så det kommer ikke bag på mig, at vi kan forvente den slags meldinger, som nærmest har fået karakter af en ekstraordinær nyhed.

Den norske vinter

Den gamle mineby i Norge, Røros, kender en del til ekstreme kuldegrader

Vor datter har efterhånden boet en del år i Norge, og der er de vant til – hver vinter – at have kuldegrader på 20 minusgrader og mere, hvilket de lige for tiden “nyder godt af”. Det er heller ikke ualmindeligt, at de er nede på 25-30 frostgrader i Elverum, og myndighederne har lige udsendt et varsel om, at kuldegraderne kan komme meget længere ned, så det vil være en god ide, at have en del brændsel liggende.

Når nordmændene hører vor vejrmelding, trækker de blot på smilebåndet – og ikke meget andet!

Ca. 150 km nord for Elverum ligger den gamle mineby Røros. Da jeg besøgte minebyen for et par år siden, havde de den vinter været nede på 50 graders frost. Lige for tiden klarer byen sig med 35 graders frost.

Tror ikke der er ret mange i Norge, der tager sig af den danske vejrmelding!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *