Minder fra Færøerne

På vej ned mod Nordragøta – set fra Fuglefjordssiden

Jeg sad i går og genså nogle billeder fra Færøerne, hvor jeg og Erik Rudolf var tilbage i 2006. Det var første gang Erik Rudolf var på “vore øer”, (som vi plejede at kalde dem), efter han forlod Færøerne i 1969.

Rudolfs gensyn

Det var faktisk meget rørende at høre Rudolfs gensynsglæde, da vi fløj ind over Store Dimon og de øvrige øer, for der lå mange følelser bag dette gensyn. Han havde virkelig set frem til denne tur, efter han havde tilbragt så mange år i Australien.

Fuglefjord i gadebelysningens skær

Nu er det ingen hemmelighed, at jeg har et godt øje til Fuglefjord, og det blev ikke mindre af, at en god ven, Petur Martin, sørgede for vort ophold i bygden uden beregning – og så fik vi oven i købet en hel underetage i et hus for os selv.

Det er det man kalder færøsk gæstfrihed.

Min gamle ven, Jens, en “sønderjysk færing” fra Røde Kro, som boede i Fuglefjord med sin færøske kone, kørte os rundt på mange af øerne, så vor tur blev noget større, end vi havde turde håbe på.

Et af de få billeder, der findes af Jens og jeg

Færøske billeder

Et godt sted for fotomotiver er helt sikker på Færøerne. Da vi havde indlogeret os på fjeldsiden, med udsigt ud over bugten til Fuglefjord, var det ved at blive mørkt, og det syn kunne Erik Rudolf slet ikke stå for, for hele Fuglefjord var badet i bygdens lys. Rudolf fandt hurtigt sit kamera og stativ frem, og kort efter var det ønskede motiv i kassen. Det var et billede, der skulle vises frem på Tasmanien.

Dagen efter var vi på vej mod Thorshavn med Jens. Da vi var kommet op over bakken fra Fuglefjord, gik vejen nu hurtigt ned med Nordragøta. Erik Rudolf kunne slet ikke få nok af den færøske natur, og pludselig råber han højt til Jens, at han skal stoppe bilen – nu!

Foran os lå et motiv, hvor lyset gennem et større hul i skylaget, gav et helt fantastisk lys i havet, over bygd og fjelde. Det var det, der fik den gode Rudolf til at “flippe helt ud”. Jens stoppede bilen, og vor australske gæst var meget hurtigt ude af bilen. Kort efter sad han veltilfreds igen på bagsædet. Han havde fået det ønskede motiv i kassen.

Der findes mange andre billeder fra den rejse, men disse to omtalte billeder havde deres helt egen historie.

Foto: Erik Rudolf

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *