God pålandvind på nordøstkysten

Vi har set brændinger, der kaster klippestykkerne op på P-pladsen, sådan var det
heldigvis ikke i går. Men kutteren, ude på havet, kunne sagtens mærke bølgerne.

Temperaturen lå i går på 2 plusgrader, men med en vind på 10 m/s føltes det som et stykke under frysepunktet.

Juleudsmykning

Da vi skulle en tur til Allinge, kunne vi konstatere, at julen stod for døren. Mange huse havde fået sat juleudsmykningen op, i form af lyskæder på taget, flagstangen – og ikke mindst på havens buske og træer med mange nye og dekorative farver.

I rundkørslen mellem Tejn og Sandkås, var den traditionelle julekane, med julemanden, sat op. Dog manglede endnu rensdyret Rudolf, men her er der ligeledes tradition for, at rensdyret først bliver spændt for kanen i sidste øjeblik. Også i Allinge kunne vi konstatere, at juletræet på Kirkepladsen var sat op – med julepynt!

Juleudsmykningen her på Nordlandet er i en noget anden division, end den man ser i det øvrige Danmark, men vi har heller ikke de samme antal butikker som f.eks. Odder har, hvor der bliver gjort meget mere i den henseende.

Gunni’s hus fra 2012. hvor meget nyt har den gode mand fra Klemensker, på det
bornholmske højland, beriget sin juleudsmykning med?

Derimod har vi rigtig mange huse, hvor der er gjort noget ekstraordinært ud af julebelysningen, og selvfølgelig skal jeg en tur til Klemensker for at tage nogle aftenbilleder af Gunnis hus. Den gode Gunni har bebudet, at der igen i år vil være nogle overraskelser. Jeg kan dårligt tænke mig, at der kan findes på mere i den retning? Men det skal da komme an på en prøve.

Da vi nåede Netto i Allinge, blev vi mødt af en kulde på parkeringspladsen udenfor Netto-butikken, en kulde, som vi skulle helt tilbage til sidste vinter for at kunne huske noget om.

DMI og deres forudsigelser

Kutteren, forstørret kraftigt fra øverste billede. Her på vej mod
Tejn havn

Endnu er vi ikke blevet lovet sne, men DMI har et par gange lovet os nattefrost på deres 5-døgns prognoser, men traditionen tro nedtoner DMI det altid dagen efter deres trusler om bål og brand, – eller i dette tilfælde må der nærmest være tale om det modsatte, – altså kulde og sne! Så vi har endnu ikke haft kuldegrader her på Nordlandet. På den anden side, er det heller ikke noget jeg går og sukker efter.

Nu er der så lovet nattefrost både tirsdag og onsdag, men stadig ingen sne! Lad os nu se, hvor længe den forudsigelse holder?

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *