Mette Frederiksen og burka

Ros til Justitsministeren

Den havde jeg ikke lige set komme. At jeg skulle rose Justitsminister Mette Frederiksen (S). Selv om det kun er lidt ros, så er den velment!

Mette Frederiksen siger, at en burka tilhører en svunden tid – og at den slet ikke hører hjemme i Danmark. Den holdning kan jeg helt tilslutte mig! Men når man siger A, må man også sige B, og det er her min ros holder op – for regeringen vil ikke lovgive imod brugen af burka?

Frivilligt at gå i burka?

Ingen skal bilde mig ind, at kvinder frivilligt går rundt i en burka eller det der ligner en sådan. I Saudi-Arabien er kvinderne dækket helt til i sorte dragter – og så i den varme, hvor netop den sorte farve tiltrækker varmen. Det må være tortur at bevæge sig rundt i denne skrækkelige påklædning. Vi udlændinge i Saudi-Arabien kaldte disse dragter for “kulsække”, for man kan under ingen omstændigheder være bekendt at spærre kvinder inde i sådan et fængsel – for det må føles som et sådan. Det er ganske enkelt uværdigt!

En oplevelse i Jeddah

I Jeddah lufthavn (i Saudi-Arabien) lagde jeg flygtigt mærke til en kvinde med en lille dreng i hånden. I den anden hånd havde hun en taske, men ellers var hun iklædt sin sorte velkendte burka. De skulle begge med det samme fly som jeg – til Frankfurt i Tyskland.

Da jeg landede i Frankfurt lufthavn, var der en del tid til mit fly lettede til København, så jeg vandrede lidt rundt på må og få i den store lufthavn. På et tidspunkt så jeg atter kvinden fra Jeddah, men nu havde hun skiftet den sorte burka ud, til fordel for en gennemført vestlig – og meget moderne – kvindelig klædning.

Jeg kunne også se, at kvinden havde set meget dybt i sin beautyboks, så der var tale om en total forandring! Det undrede mig en del, at denne smukke kvinde “frivilligt” lod sig gemme væk i den afskyelige kulsæk af en burka!

Og hvordan kunne jeg så genkende denne arabiske kvinde uden burka? Joh, hun havde stadig drengen ved sin side, samt den samme taske hun bar på i Jeddah.

Forbyd burka i Danmark

Selv om der ikke er ret mange, der anvender burka i Danmark, så burde den alligevel forbydes. Der er under 200 kvinder, der bruger burka i Danmark, og det tages som grund for, at problemet er meget lille. Derfor ser regeringen det ikke som et problem, men nærmest som et problem helt ude af proportioner, hvis man skulle begynde at lovgive om det!

Næh, regeringen vil hellere vente med at lovgive til burkaen bliver et problem – har jeg forstået! Eller er det kun mig, der syntes, at regeringen skubber et problem foran sig, og overlader sorteper til andre, – der “tør” tage sig af det problem, som Mette Frederiksen mener, ikke hører til i Danmark?

Derfor er det min opfordring til regeringen, forbyd brugen af burka allerede nu – ved lov, før det bliver til et meget større problem!

Til syvende og sidst er burkaen en kønsdiskrimination (og det er vist ikke lovligt), så derfor hører en burka overhovedet ikke til i Danmark (indrømmet, jeg er helt enig med Mette Frederiksen)!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *