Nationalretten og “verdenspressen”

Man kan mene, hvad man vil om Fødevareminister Dan Jørgensen’s (S) konkurrence om Danmarks nationalret, for egentlig er den ret harmløs og helt uden betydning, men jeg skal da love for, at resultatet (stegt flæsk med persillesovs) har sat sindene i kog.

Om ikke andet, så har “Nationalretten” fjernet lidt af opmærksomheden på de aktuelle problemer på Christiansborg – for en tid!

Nu har jeg også lidt en mistanke om, at vore formiddagsblade selv gør sit til at sætte lus i skinpelsen. Måske ikke kun for debattens skyld, men nok mere for at sælge aviser!

Selv TV-Nyheder/Avisen med aftenshow m.v. har “gennemanalyseret” resultatet med kommentarer/indbudte gæster om, at det både er en usund ret – og ikke mindst, at valget ikke er integrationsvenligt?!?

Integration eller – ?

Nu er jeg af den vildfarelse, at det er nydanskerne, der skal integreres, og ikke “gammeldanskerne” der skal omvendes, men når jeg læser Camilla Plums hårde angreb på resultatet af konkurrencen (som er resultatet af en demokratisk afstemning), så bliver jeg smask forvirret – selvfølgelig på et højere niveau!

Camilla Plum skriver: Så er man da sikker på at vores indvandrere ikke kommer til at føle sig sådan rigtigt danske, Fy Dan…det er skamfuldt , når man nu kunne have brugt også denne lejlighed til mere favnende statements….eller er det igen en besked som hedder at før de dersens indvandrere får lært at spise vores svinekød så kan de godt glemme alt om at være helt rigtigt danske ?

Okay, så fik jeg det ind med skeer. I de lande, hvor jeg har boet, har det været således, at det var tilflytterne, der indordnede sig. Her i Danmark er det omvendt! Der er også dem, der er gåret helt i selvsving ved at true med, at melde Dan Jørgensen for racisme ved Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg –

-nu er jeg altså stået helt af!

Muslimer og danske retter

Jeg har også læst, at vore muslimske medborgere ikke må spise de gode gamle danske retter, som er baseret på svinekød. Det er altså ikke helt rigtigt!

Ifølge artikler om muslimer og halal-slagtet kød, behøver muslimer ikke følge sharia-spiseregler, når de bor i “vantro lande” – eller er underlagt tvingende omstændigheder. Hvis en muslim, i denne situation, ikke kan få halal-slagtet kød, kan de ikke selv gøre for det, og begår derfor ingen synd!

Jeg kender muslimer, som ikke har problemer med dansk mad, så det er slet ikke alle muslimer, der er modstander af vort uundværlige svinekød. Men hvis der er indvandrere, som har et problem med den danske madkultur, kan jeg endnu engang henvise til ordene fra Australiens tidligere Premierminister, Julia Gillard:

Dette er vor nation, vort land og vi har vor måde at leve på. Vi vil gerne give alle indvandrere muligheden til at nyde godt af dette. 

Men dersom du er en indvandrer der klager, bedrager og klager over vort flag, vor ed, vor tro eller vor måde at leve på, vil jeg på det stærkeste opfordre dig til, at du benytter dig af en anden rettighed – hvilket er retten til at forlade landet.

På en eller anden måde syntes jeg, at debatten er kørt helt af sporet, for det næste bliver vel, at vi skal undvære flæskestegen juleaften, da dette kan opfattes som fornærmende. Det er altså ikke os, der skal omvendes. Vi skal acceptere hinanden – ikke bekrige hinanden, men hele tiden skal vi (danskere) tage hensyn –

-vi er efterhånden kommet langt over i den anden grøft!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *