Ulovlig støtte til hjemløse?!?

Navnlig på Rådhuspladsen i København, findes der  hjemløse 
af udenlandsk herkomst. Om denne mand er hjemløs, har jeg
ingen anelse om – men han kunne godt se sådan ud.

Den overskrift fik mig lige til at stoppe op engang, for hvordan kunne en støtte være ulovlig – og så til hjemløse? Og hvordan kunne Københavns kommune støtte hjemløse ulovligt – for de måtte da kende lovgivningen? Det krævede en nærmere granskning af artiklen fra Metroexpress!

Illegale immigranter

Nu havde jeg i min naivitet regnet med, at den store støtte til de hjemløse (den er på 2.5 millioner kroner fra Københavns kommunekasse), var givet til de “helt almindelige hjemløse”, som man til tider støder på i København, men hjælpen er også beregnet til de mange illegale immigranter – og det er det, der er ulovligt i sagen!

Ulovligt

Metroexpress’s artikel der vakte min nysgerrighed

Nu er det så, at Socialminister, Manu Sareen (R) kommer på banen. For ikke alene er det smask ulovligt, at give støtte til denne gruppe hjemløse, men man risikerer også at komme i fængsel for forseelsen. Ministeren har i den anledning sendt et brev til Københavns kommune, hvor han bl.a. skriver:

“Den der forsætligt bistår en udlænding med ulovligt at opholde sig her i landet, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år” 

Københavns kommune har i budgetaftalen afsat kr. 2.5 mio til særlig udsatte hjemløse – netop fordi de er illegalt i Danmark! Sagt på en anden måde, kommunen støtter bevist en gruppe mennesker, der slet ikke må være her!

På et direkte spørgsmål fra V og K, om det er lovligt, at anvende kommunens skattepenge til at hjælpe folk, – der er illegalt i Danmark, svarede Københavns kommune “Ja” til spørgsmålet!

Straffes kommunen så?

Jeg er ret spændt på, hvad der kommer ud af sagen! Bliver Københavns kommune idømt bøde eller fængsel, som Manu Sareen truer med, – eller ender det med, som det plejer, at en eller anden får en ligegyldig “næse”, og så bliver der ikke gjort mere ud af den sag?

Men hvis man tror på, at de svar der kommer ud fra Københavns kommune, kan tages for troende, så må svaret være et stort og rungende “Nej”.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *