Er en “nødløgn” lovlig?!?

Når selv tre dommer stå inde for, at begrebet “nødløgn” kan anvendes som en fuldkommen lovlig “forklaring” – i en nødsituation, hvem kan man så egentlig stole på?

Og når en nødløgn er lovlig, hvordan kan en dansk Ret så hænge et vidne/tiltalt op på at lyve, når det kan være tale om brugen af en nødløgn – da vedkommende har følt sig “presset” til det?

Begrebet nødløgn

Nu ved vi alle, at en direkte løgn kostede en Justitsminister, Morten Bødskov (S), taburetten – hvor nødløgnen mere var i brug for embedsmændenes rolle i sagen, da det i omtalte tilfælde var helt lovligt at anvende dette begreb (indrømmet, jeg forstår det heller ikke)!

Efter Justitsministerens fald, blev der iværksat en undersøgelse af Justitsministeriets embedsmænds rolle i sagen, hvilket medførte en rapport på 200 sider. Rapporten dannede grundlag for et tjenesteligt forhør, idet tre dommere havde brugt fire måneder til denne undersøgelse (som helt sikkert kostede en formue)!

De tre dommere, var kommet frem til denne konklusion, at embedsmændene ikke har gjort det mindste forkert, idet de på ingen måde kunne have handlet anderledes i sagen, da den anvendte løgn i sagen var “en uskyldig nødløgn”! Dette er sagt af tre dommere i en sag – i Justitsministeriet!!!

Ja, man skal høre meget før ørerne falder af! Jeg begynder at tvivle på, at vi bor i et retssamfund?

Helle Thorning-Schmidt’s skattesag

Nu er vi så kommet frem til Skattesagskommissionens rapport vedrørende den, efterhånden berømte, sag imod Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnock.

Regeringen har brugt, rundt regnet 25 mio kroner, på en skattesagskommission, der havde til formål, at finde ud af om Skatteministeriets top dengang havde forsøgt at påvirke SKAT’s behandling – og ikke mindst afgørelsen i skattesagen, der endte med en frifindelse af Thorning/Kinnock.

For at gøre en lang historie kort, så blev samtlige involverede mere eller mindre frikendt i, at have gjort noget som helst ulovligt, hvilket så vil sige, at der sikkert ikke vil være grundlag for, at denne sag kører videre med sigtelser til nogen af de berørte personer!

På det sidste har vi også hørt om indbrud, der har medført, at vigtige papirer i skattesagen er forsvundet, og for kort tid siden “forsvandt” et USB-stik med vigtige oplysninger i sagen. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at måske er det yderst belejligt for “nogen”, at disse meget vigtige ting er forsvundet?

En bananrepublik

Med udgangspunkt af det nye begreb “lovlige nødløgne” (som de tre omtalte dommere står inde for), strejfer det også min tankegang om, hvor mange af disse “lovlige nødløgne” der er anvendt i denne skattesag!

Jeg er ked af at skrive det, men under denne regering minder Danmark mere og mere om en sydamerikansk bananrepublik.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *