På MTB’eren i Rø og omegn

På Røstadvej var efteråret i flotte farver

Med mit indlæg fra i går var jeg nødt til, at tage en cykeltur ned langs kysten mod Gudhjem, for jeg havde i tankerne, at tage lidt efterårsbilleder af Rø og omegnen omkring den lille bornholmske by.

Rø, en lidt øde by

Rø er en af de mindste byer på Bornholm, da den kun kan “blære” sig af et indbyggertal på omkring de 100 sjæle. Og det er ikke ret meget.

Selv om Rø godt kan virke lidt øde, har den alligevel plads i min bevisthed om steder jeg søger tilbage til, hvilket ikke mindst skyldes den meget flotte natur som findes der.

Den nu nedlagte købmandsbutik har bestemt set bedre tider

Der er mange forfaldne huse og gårde i Rø – desværre, og når jeg i går skrev om, at Tejn godt kunne trænge “til en kærlig hånd”, så er den betegnelse også noget, der kan bruget om Rø!

Her tænker jeg naturligvis også på den gamle købmandsbutik, som mere og mere ligner et “håndværkertilbud”.

En af mine naboer fortæller mig, at netop denne bygning bliver der hele tiden gjort noget ved! Det har jeg nu mere end svært ved at tro, da jeg af og til tager cyklen den vej omkring, og jeg er af den mening, at det kun går den forkerte vej.

Møllen har været under restaurering længe, men området kan blive en rigtig perle

Møllen i Rø

En anden bygning – som ER under restaurering, er den gamle mølle i Rø. Møllen kunne blive et rigtig godt vartegn for Rø, og jeg håber, at det vil medvirke til, at andre bygninger følger trop, for det er deprimerende at se denne by forfalder.

En gård til salg ved Rø. Den trænger også til en kærlig hånd

Nu er det ikke “bare” byen Rø, der kunne trænge til et løft, da mange af gårdene i omegnen har det samme problem.

Om sommeren er der pragtfuldt på denne side af Bornholm, og ved at komme ud på de mindre veje, fornemmer man rigtigt, at stedet er meget fredfyldt – for det er ikke de fleste biler, der kender disse veje.

Nu ligger Rø omkring 1 km fra kysten, men byen og omegnen ligger også højt i terrænet, hvilket bevirker, at man mange steder har udsigt ud over Østersøen, og det er vel ikke at kimse af?

Kirken i Rø ligger meget smukt – her om foråret

Der er meget andet i Rø end Restaurant Rø (dem med flæskesteg året rundt), så det er helt sikkert, at jeg vender tilbage med nye billeder på et tidspunkt.

Der kan være noget dekorativt over en traktor i landskabet

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *