Tejn Fiskerleje – en udfordring

Når jeg kommer omkring havnen i Hasle, slår det mig hver gang, at vi burde have noget tilsvarende gjort i Tejn, for der er ikke ret meget, der tiltrækker i Tejn. Hvorimod – alle de ting, der er foretaget i Hasle, har været et stort aktiv for byen. I Hasle, er der også et meget anderledes liv på havnen, end der er i Tejn!

Der er ikke meget spræl i Tejn havn – og slet ikke i vinterhalvåret

Tejn, en lidt kedelig by

Nu er Tejn nok ikke den mest kedelige by på Bornholm, men den er vel ikke ret meget mere “spændende” end Rø, – en by jeg har hørt omtalt som “Hvorfor tage til Neapel og dø, når man kan tage til Rø og kede sig ihjel?” Så har læseren et godt indtryk af Tejn, som jeg sætter i samme bås som Rø!

Tejn havn under Trolling Master – der er “lidt” af en forskel fra dagligdagen

På samme måde som i Hasle, burde der udskrives en konkurrence for at gøre Tejn mere attraktiv for borgere og turister – og enhver forandring vil kun gavne!

Tejn adskiller sig en del fra de øvrige kystbyer på Bornholm, idet der ikke er en bymidte – eller bare noget, der kan minde om noget sådan.

Tejn havn

Forladte bygninger vidner om forholdene på Bornholm

Tejn er vokset sammen med Sandkås, der mere er til turister om sommeren, hvor selve Tejn er en samling huse, der er spredt ud over et større areal, hvor man slet ikke har haft et bymiljø i tankerne.

Når jeg så tænker tilbage på Tejn havns store betydning, som Bornholms næststørste fiskerihavn, går tankerne helt i baglås. For som jeg ser havnen i dag, er det mere end svært, at forestille sig fiskerbåde komme i havn med hele lasten fuld af fisk – samt, hvad det har afstedkommet af liv i det lille fiskerleje.

Hvis der ikke snart sker noget, er disse bygninger lige
til at rive ned. Har alle da givet op?

Kun 4 dage om året blomstrer havnen op til sit yderste, og det er når der afvikles Trolling Master Bornholm – men det kan vi slet ikke leve af. Det eneste vi får ud af det er, at der efterfølgende opstår et stort vakuum, når alle fiskere er taget hjem igen.

Bygninger på havnen

I går tog jeg en runde på havnen. Ikke så langt bag havnebygningerne ligger et forladt industriområde, der er ved at forfalde. Det er ret deprimerende at se på, og det kan vel dårlig betale sig, at have disse bygninger stående tomme – BRK?

I det hele taget er der et større område ved havnen, som kunne anvendes meget bedre, så jeg forestiller mig, at hvis der kom en samlet plan – parret med en arkitektkonkurrence, på samme måde som i Hasle, kunne det give Tejn et velfortjent løft. Men det ville også blive noget af en udfordring!

Det eneste “nye” i havnen er “Ertholm”, – men desværre ved vi også, at når dette skib er i Tejn,  er vi gået ind i vinterhalvåret

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *