Et stort tab for Helle Thorning-Schmidt

Den nu afgåede justitsminister, Karen Hækkerup (S), er et meget stort tabt tab for den siddende regering! Karen Hækkerup var klart den mest intelligente minister (min mening), som sad i regeringen Helle Thorning-Schmidt.

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

Nu afløses Karen Hækkerup af den socialdemokratiske kronprinsesse, Mette Frederiksen (S). Og uden at fornærme nogen, så er Mette Frederiksen en helt anden støbning end den afgående minister.

Af ukendte årsager har Mette Frederiksen sat sig selv så højt op, at det er under hendes værdighed, at svare på almindelige borgers henvendelser. Alle andre ministre og folketingspolitikere har ingen problemer med henvendelser, da det er almindelig høflighed at svare.

Afgående justitsminister Karen Hækkerup

Karen Hækkerup

At Karen Hækkerup har tabt en intern magtkamp med sine topembedsmænd, har jeg kun Peter Skaarup’s (DF) udsagn om i dagspressen – dog har Peter Skaarup et godt indblik i omtalte sag, da han er medlem af Folketingets Retsudvalg, så måske er der noget om det?

For det kunne tænkes, at der er en del gammelt nag tilbage hos topembedsmændene, da Karen Hækkerup, ved sin tiltrædelse som justitsminister, startede en dommerundersøgelse af embedsmændene i justitsministeriet, på baggrund af Morten Bødskov’s (S) lodrette løgne i Christianiasagen, en sag, der til sidst fældede Bødskov som justitsminister.

Kan det tænkes, at jeg er ret tæt på sandheden med den udlægning?

Karen Hækkerup har fået tilbudt en stilling som direktør for Landbrug og Fødevarer, en stilling som var for god til at afvise, fortæller den afgående minister om sin beslutning.

Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt og valget

Men uanset hvad der har været årsagen til Karen Hækkerups beslutning, kommer ministerrokaden på et meget uheldigt tidspunkt for regeringen op til et kommende Folketingsvalg.

Ikke alene er det ottende gang, Helle Thorning-Schmidt har været hos Dronningen med nye ministre, men den siddende regering kommer til at mangle et af deres stærkeste kort til Folketingsvalget. For det hul magter Mette Frederiksen slet ikke at udfylde!

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *