Afgifter koster arbejdspladser

I Tyskland er Sydslesvig Vælgerforening (SSW) gået til kamp mod de planlagte tyske vejafgifter. Man kan vist roligt sige, at Slesvig- Flensborg Amt ikke er helt enig med den tyske regering om indførelse af vejafgiften (Maut), som vil ramme alle bilister i Tysklands nabolande – inklusiv Danmark!

Uenigheden giver sig bl.a. udtryk i det sidste amtrådsmøde, hvor SSW kæmpede sig til et flertal for sit resolutionsforslag, hvori de opfordrer delstatsregeringen i Kiel til, at få sat en stopper for vejafgiften i delstaten – permanent. Hvad det så kommer ud af det, må tiden så vise!

Uenigheden er gået så vidt, at SSW kalder den planlagte vejafgift for et skridt tilbage – efter Schengen-aftalens underskrivelse om åbne grænser i Europa. Afgiften bliver udlagt som, at danskerne skal betale entré for at komme ind i Tyskland, som derfor kan være et problem for den dansk-tyske grænseunion!

Det vil især kunne bremse den fri bevægelighed over grænserne, som i sidste ende vil komme til at koste arbejdspladser.

Sporene skræmmer

Det kan være svært at finde et job på Bornholm, så der er mange huse til salg.
Her er der en husejer, der appellerer til tyske købere om at købe et hus uden
bopælspligt på solskinsøen Bornholm.

Jeg kunne fristes til at sammenligne situationen med Storebæltsbroen, hvor de fynske håndværksmestre har mere end svært ved at være med i kapløbet om de mange projekter, der for tiden er i Københavnsområdet – på grund af afgiften på Storebæltsbroen.

Eller, som det også er tilfældet med Bornholm, hvor vi ikke har trafikalt ligestilling med det øvrige Danmark, – hvilket nok er et af de mest “talende” eksempler på ulighed i Danmark, for indbyggertallet rasler ned!

Det kunne bl.a. være denne skrift på væggen, som SSW ser som skræmmende eksempler!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *