Har regeringen ændret politik overfor Sydslesvig?

Statsministeren er kommet i modvind i Sydslesvig vedrørende et spørgsmål om karakteromregning. Ifølge en artikel i Flensborg Avis, bliver statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), nu direkte involveret i den sydslesvigske karakteromregning, samt spørgsmålet om regeringen har ændret politik overfor det danske mindretal syd for grænsen.

De dansksindede studenter i Sydslesvig, er blevet sidestillet med de øvrige tyske studenter, vedrørende adgangen til de videregående uddannelser i Danmark. Dette bevirker, at studenterne fra Sydslesvig, i flere tilfælde, får et lavere gennemsnit, end det der før har været gældende, hvilket betyder, at det bliver sværere at komme ind på de ønskede uddannelser i Danmark.

Nye danske forringelser i EU regi?

Dette er en forringelse af de dansksindedes vilkår i Sydslesvig. Det kan vi ikke være bekendt! Flere af vore politikere og Dansk Skoleforening har protesteret imod denne kursdrejning, der godt kan minde om endnu en forringelse af den danske selvstændighed – og et knæfald overfor EU (Tyskland?) i dette spørgsmål.

DF’s Martin Henriksen har sendt spørgsmålet til statsministeren, og spørger også (kort beskrevet), om det er for at imødekomme (og for hvem?!?) en ny politik imod det danske mindretal syd for grænsen?

Danmark har visse forpligtelser overfor de dansksindede i Sydslesvig, så her er der tale om et klart brud på gældende praksis. Der er stærke bånd knyttet til det danske mindretal i Sydslesvig. Disse bånd har alle dage været ubrydelig, så jeg håber ikke, at regeringens nye politik, overfor Sydslesvig, går ud på at udslette dette samarbejde?

Men noget kunne tyde på det!

Kort: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *