Bornholm som asylcenter?

Winni Grosbøll (S), borgmester på Bornholm.

Blev ringet op af en god ven fra Odder, som spurgte mig, om vor borgmester, Winni Grosbøll (S), var ved sine fulde fem?

“Den skulle jeg da mene”, svarede jeg, “selv om jeg ikke er socialdemokrat, så mener jeg, at damen gør en stor indsats for Bornholm”, fortsatte jeg min uddybning om borgmesteren, og ville fortsætte min mening om vor socialdemokratiske førstedame, men var for langsom, for min midtjyske ven fortsatte ufortrødent sin beretning om, hvad der for tiden var aktuelt om Bornholms borgmester – idet hun var at se og læse om i landets formiddagsblade.

Kort fortalt handlede sagen sig om, at Winni Grosbøll (S) havde foreslået, at Bornholm kunne tage en del flygtninge, da vi havde en del tomme huse omkring på øen. Problemet med pladsen til de mange flygtninge, der for tiden strømmer ind i Danmark, var blevet omtalt i nyhederne på TV, hvor flere borgmestre i landet havde deres vanskeligheder med at huse de mange flygtninge.

Af gode grunde ved jeg ikke hvor, og i hvilke byer, vor gode borgmester havde tænkt sig at huse de mange flygtninge, men når jeg læser Boligreguleringsloven, så kan det kun være i byer, hvor bopælspligten stadig er gældende!

Byer med bopælspligt

I huse, hvor der stadig er bopælspligt, kan kommunen, hvis huset har stået tomt i over 6 uger, forlange huset udlejet – men denne ret har kommunen ikke over huse, hvor bopælspligten ikke mere er gældende. Dvs. at det drejer sig om tomme huse i f.eks. Allinge, Nexø, Svaneke, Gudhjem – og også i Rønne. Det er her kommunen har råderet over husene med bopælspligt – så det må være her, at borgmesteren påtænker at huse de mange flygtninge.

Jeg vil også tro, med vort store hul i kommunekassen, at Winni Grosbøll, helt sikkert, har et gedigent statstilskud for flygtningene i baghovedet for sit tilbud?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *