Edderkoppebørnehaver

Edderkoppebørn under udvikling

Sidst jeg fik billeder af fotografen, Joel Andersen, sendte han også et par billeder af en edderkoppebørnehave. Nogle dage forinden havde jeg selv et billede fra et hjørne af vor terrasse, hvor der var en “børnehave” af edderkopper i fuld udvikling.

En dag var de alle forsvundet. De skulle ud og prøve om deres ben kunne bære dem i livet. Sidst jeg så dem, var de på vej sydpå mod Klemensker, som jeg vil tro, de har nået i skrivende stund.

Men bare rolig, de gør ikke noget, for det er det gode ved de danske edderkopper, de er helt harmløse.

Endnu et billede af Joel Andersen, hvor de små edderkopper er samlet, inden de tager springet videre ud i livet.

Mit eget billede, hvor edderkopperne næsten er helt udviklet

Da jeg sidste gang skrev et indlæg om Joel Andersens billeder, var der så mange billeder om vejhvepsen, at jeg valgte at skrive et helt indlæg om vejhvepsen, der fortalte sig selv i de billeder jeg havde fået tilsendt. Historien var på en måde uhyggelig, men den fortalte også, hvor snedig naturen er indrettet.

Australien

Som de fleste ved, har jeg engang boet i Australien. Her er en edderkop en helt anden sag, for her kan man støde ind i de meget giftige af slagsen.

En af de ting jeg hurtigt lærte Down Under var, at se under toiletsæderne, for lige netop her kunne man mange gange finde en lille og meget giftig edderkop.

Jeg husker børnene i Sydney og på Tasmanien, der havde en lidt farlig leg. Den gik ud på at fange edderkopper i et glas med skruelåg. Skruelåget holdt de i højre hånd, mens de holdt glasset i venstre hånd – over et hul i jorden, hvor den giftige edderkop holdt til. Derefter bankede de højre hånd hård ned i jorden ved siden af hullet, samtidig med de hold fast om skruelåget. Edderkoppen sprang op af hullet og lige op i glasset – og så skulle de være hurtig med skruelåget inden fangsten faldt ud igen.

Foto: Joel Andersen og Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *