Cypern veteranernes jubilæum

Det var i denne hangar, H.64, 50 års- jubilæet blev afholdt

Lørdag den 10. maj afholdte Cypern veteranerne deres 50 års jubilæum for udsendelsen af de første FN-soldater til Cypern. Jubilæet blev afholdt på Flyvestation Aalborg, som forøvrigt også var det sted, hvor soldaterne afrejste for 50 år siden.

Cypernveteranernes base

Kun tilmeldte bliver sluppet ind af
foreningens kasserer, Torben Alstrup

Det ser ud til, at Cypern veteranernes formand, Erik T. Hansen, har fået en rigtig god base på Flyvestation Aalborg, for formanden har fået tilsagn fra flyvestationens ledelse, at veteranerne også kunne afholde deres næste arrangement på flyvestationen.

Der også kunne købes vin og spiritus fra Cypern,  
En “lyddame” fra flyvestationen

Stor tilslutning i Aalborg

Der var lige over 200 til 50 års-jubilæet i Aalborg, og fra hold 1, var der mødt 25 veteraner op, alene det var imponerende. Men fælles for veteranerne var, at der var stor gensynsglæde, og det var ikke småting af minder, der blev trukket frem i dagens anledning.

Men en af de ting, som de fleste var enige om var, at det ikke var sidste gang, at de mødte op i Aalborg, samt, at de allerede så frem til det næste arrangement for Cypern veteranerne.

Cypern veteranerne samlet udenfor hangar H.64

Mange talere til jubilæet

Oberst Karsten Fledelius Jensen
Demetris Samuel fra den Cypriotiske
Ambassade i København

Der var naturligvis en del talere ved 50 års-jubilæet, hvor Cyperns Ambassade i København også var repræsenteret. Men også en politidirektør, viceborgmester, Oberst og flere andre var på talerstolen.

Efter Cypern veteranernes formand, Erik T. Hansen (E.T.) havde været på talerstolen, skulle han entre scenen. Nu er det ingen hemmelighed, at E.T. ikke hører til de højeste i landet, så da han ikke fik løftet det ene ben højt nok til scenekanten, faldt han lige så kort han er.

Formand Erik T. Hansen

Nu er den gæve jyde ikke helt tabt bag en vogn, og slet ikke når det gælder en god bemærkning, så da han rejste sig op, kom der en melding omkring de små i samfundet, som det altid går ud over. Den bemærkning vakte øjeblikkelig jubel blandt veteranerne.

Der blev udvekslet mange minder i lørdags blandt veteranerne

Der var gjort et stort arbejde for, at der bl.a. skulle være føde- og drikkevarer fra Cypern. Og veteranen, Finn Falck fra Esbjerg, havde fremskaffet en hel del vin og spiritus fra Cypern.

Stort smil ved ankomstbordet med bl.a. Susan Thomine Hansen

Dette initiativ faldt i så god jord for de fremmødte, at mange af dem købte en del af vinen med hjem.

Dagen blev også anvendt til Cypern veteranernes generalforsamling, hvor Erik T. Hansen blev genvalgt som formand.

Foreningens vedtægter havde også gennemgået en ændring, men ikke mere end,at det blev godkendt af de fremmødte.

Foto: Venligst udlånt af Cypern veteranerne
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *