Domen under opbygning til Folkemødet

Det bliver en helt ny Dome, der kommer til at pryde på Cirkuspladsen på årets Folkemøde den 12. – 15. juni.  http://www.brk.dk/folkemoedet/Sider/Folkemoedet.aspx

Den ny Dome, med kælder, under opførsel

For et par år siden, blev der opstillet en Dome på modsatte side af Cirkuspladsen i Allinge. Denne Dome blev foræret til Folkemødet, så sidste år blev den opsat på Cirkuspladsen i hjørnet ned mod den lille havn. Domen blev samlingssted for flere politiske diskussionsmøder mellem flere toppolitikere, hvilket bl.a. blev sendt på TV2 NEWS.

Noget har sagt arrangørerne, at Domens indretning ikke har været helt optimalt, for nu er der gang i et helt nyt byggeri af en noget forandret Dome – med kælder.

Tegning af den ny Dome

Der er i det hele taget grund til at glæde sig til årets Folkemøde i Allinge, idet arrangørerne har taget alle de fejltagelser, der er begået de foregående år, op til revision – bl.a. Domen, men også ønsket om endnu flere stadepladser, idet mange har ønsket sig en plads på Folkemødet. Så som situationen vil er i år, vil næsten al plads i Allinge og omegn være taget i brug.

Planchen på pladsen

På Cirkuspladsen er der opsat en planche med billeder og tegninger af den ny Dome, og jeg er sikker på, at de besøgende, samt de mange fremmødte politikere, har noget at glæde sig til. Joh, arrangørerne har rigtig lagt sig i selen, at Folkemødet på Bornholm er kommet for at blive.

Brandstationen i Allinge – nu tømrerværksted

På den gamle brandstation i Allinge, er hele garageanlægget, over mod hallen, taget i brug som tømrer- og snedkerværksted, hvor man er i fuld gang med at skære træ til den ny Dome.

Tegning af Domens område

Kørsel i Allinge

I år bliver der ændret på trafikken gennem Allinge, da det efterhånden er lidt spændende at køre igennem byen i det tidsrum – og ikke mindst for de personer, der skal regulere trafikken igennem mylderet af mennesker, der nærmest betragter alle gade som gågader.

Sidste år kørte jeg på racercykel ned gennem Vestergade i Allinge, hvor fortover var fyldt med mennesker, der var på vej ned mod Cirkuspladsen.

Længere fremme kunne jeg skimte TV2’s Michael Kamber, som gik meget yderligt på fortovet, stærkt belæsses med store tasker. Jeg havde en fornemmelse af, at han kunne finde på, at træde ud på kørebanen – uden at se sig tilbage. Omkring 5 meter før jeg nåede ham, trådte TV-værten ud på kørebanen, og som jeg havde forudset – uden at se sig tilbage. Heldigvis var jeg begyndt at trække længere ud på kørebanen, for ellers havde jeg helt sikkert kørt ham ned.

Når man har cyklet en del på Bornholm, ligger det nærmest i ryggraden, at turister altid tror, at færdselsloven er noget der ikke gælder for dem!

Så for at styrke trafiksikkerheden og sikre en jævn trafikafvikling i år, har Folkemødet, i samråd med Bornholms Politi, valgt at friholde Allinge midtby for gennemkørende trafik. det betyder, at der er stærk begrænset mulighed for kørsel og parkering i hele Allinge.

Så skulle det være sat på plads!

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *