Lad dog udlændinge købe danske sommerhuse

Vi danske statsborgere kan sagten købe vore sommerhuse og ferielejligheder i udlandet, derfor er der noget hamrende forkert i, at udlændinge ikke kan gøre det samme her i Danmark!

Og spørgsmålet bliver ikke mindre aktuelt af, at der i hele landet står sommerhuse til salg, der skriger på at blive overtaget af nye ejere, som vil gøre deres til, at det sommerhus de udvælger, skal bliver et tip top feriested i det danske sommerland, hvor de vil tilbringe deres ferier.

Dette kan kun blive til gavn for vore håndværkere, butikker, restauranter – kort sagt, en “win win”, hvor vi alle tjener på det. Og så vil vi slippe af med hele den skilteskov af “Til salg” skilte.

Boligreguleringsloven og bopælspligten

Faktisk kan en udlænding sagtens erhverve sig et helårshus – og med lidt held få bopælspligten ophævet, ved hjælp af Boligreguleringsloven. Hvis en kommune ikke kan leje en bolig ud efter 6 uger, kan ejeren søge om at få bopælspligten ophævet, hvilket så kommunen er forpligtet til at efterkomme – efter Boligreguleringslovens kapitel VII, § 48 og § 51.

Her til morgen kunne jeg læse på netavisen bornholm.nu at Allinge-Sandvig Byforening foreslår Bornholms Regionskommune helt at ophæve bopælspligten på Bornholm – fordi, der kommer flere og flere tomme huse på øen.

Lovændring kræves

Derfor giver det ingen mening, at vi stadig klamrer os til den gamle lov om, at ingen udlændinge kan erhverve sig et sommerhus i Danmark! Både svenskere, tyskere og mange andre udlændinge, står på spring for at købe deres feriebolig her på Bornholm, lige så hurtigt der kommer en lovændring på dette område.

Så det kan kun gå for langsomt med en lovændring.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *