Dansk Folkepartis store fremgang

De politiske meningsmålinger

I de sidste politiske meningsmålinger, er Dansk Folkeparti (DF) kommet fra baghjul og overhalet Socialdemokraterne (S) – endda med så stort et forspring, at der ikke mere er tvivl om, hvem der er Danmarks næstørst politiske parti. Forspringet ned til Socialdemokraterne er næsten på hele 3%.

Det i sig selv er skræmmende for S, men med den hastighed, som DF er kommet rundt om deres politiske modstandere, har været af sådan en karakter, at partiet Venstre (V), nu kan mærke de hede ånde i nakken fra DF. Tro mig, det er ikke noget Venstre bryder sig om, selv om DF hører til “den blå blok familie”.

Men – hvad skyldes den store fremgang til DF? Godt nok har partiet fået en ny formand i Kristian Thulesen Dahl, men er det ham alene, der har scoret denne fremgang, for vi har jo også set en meget stor femgang ved Enhedslisten (EL)? Eller er det måske noget af det samme fænomen, der skyldes fremgangen for de to yderpartier i dansk politik?

Danmarks to statsministeremner

Helle Thorning-Schmidt. Får hun et nyt job i EU?

Reelt set, har vi kun to statsministeremner i Danmark, Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) – og jeg personligt har slet ingen tillid til nogen af dem!

Hvis jeg så bare var den eneste, der havde det problem, så er det nok mere undertegnede, der er lidt ude i hampen, men jeg tillader mig at mene, at der er ret mange i Danmark, der døjer med den samme tanke!

Bliver Lars Løkke Rasmussen
statsminister igen?

Det kunne jo være, at det var her “hunden ligger begravet”, når emnet om DF’s fremgang er på tapetet for tiden.

Mange danskere har overhovedet ikke lyst til, at stemme på personerne Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, så det kunne være derfor, at der er så stor fokus på DF – og dermed Kristian Thulesen Dahl?

Det værste er også, af ingen af Socialdemokraterne eller Venstre kan levere en anden egnet kandidat – med mindre de graver rigtigt dybt i partierne. Derfor nærmest “flygter” vælgerne over til DF – mener jeg!

Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti

SF’s ny formand, Pia Olsen Dyhr, vil gerne i regering
igen, men det bliver nok ikke lige med det samme.

Med hensyn til EL, så skyldes deres fremgang Socialistisk Folkeparti (SF) – og S.

Efter SF har siddet i regering, blev partiet omdannet til en filial af S, uden nogen form for selvstændig mening, og den sidste del af deres tid i regeringen, blev aldeles uskøn. Vælgerne i S og SF har mistet deres tillid til deres partier, og er derfor rykket en tand til venstre – hvor der kun er EL til at tage imod.

Efter formandsskiftet i SF sigter partiet endnu engang om at komme i regering?!? Okay, det trussel tager jeg ganske roligt, for det bliver ikke i min levetid!

Ny statsministerkandidat?

Kristian Thulesen Dahl, sigter han mod statsministerposten?

Imens alt dette sker, øger DF sin afstand til S, og uden nogen egentlig lægger mærke til det, æder partiet sig nu ind på Venstre. Og Venstre får bestemt ikke flere vælgere efter Børnecheck-sagen er kommet for dagens lys, for hvem styrer reelt Danmark?

Og Pia Kjærsgaard (DF) gør sit til, at afstanden til Venstre mindskes ved at udtale: “I mellemtiden kan vi så fundere over, på hvis side regeringen egentlig befinder sig. Er det danskernes regering eller en hælesmækkende filial af EU-Kommissionen?”

Og jeg vil ikke ligefrem påstå, at Lars Løkke Rasmussens ageren i børnecheck-sagen, har givet Venstre mere vind i sejlene – nærmest tværtimod.

Begynder der lige så stille at tegne sig en tredje statsministerkandidat fra Dansk Folkeparti, mens alle andre stadig ævler om Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *