Rituelle slagtninger i Danmark?

Halal-slagtninger og EU-lovgivningen

EU-lovgivningen vedrørende slagtning, gælder også i Danmark

Det ser ud til, at de rituelle slagtninger er fortid i Danmark, til stor forbitrelse for en del muslimer i Danmark. Ifølge dagbladet BT, raser muslimerne over det danske forbud på en sådan måde, at de opfordrer til en boykot imod “det rådne Danmark”.

Det er ret hårde ord imod det land, der har taget imod de mange flygtninge fra det krigshærgede Mellemøsten.

Der henvises til, at Danmark har religionsfrihed, og derfor er et forbud et indgreb imod deres religionsfrihed. Nu har Danmark altså også en dyreværnslov, samt er vi tillige underlagt EU-lovgivningen på dette område, så i dette tilfælde, kan “religionsfrihed” ikke anvendes som undskyldning for, at vi skal slagte vore dyr uden bedøvelse.

Religionsfrihed og sharia-spiseregler

Ifølge artikler om muslimer og halal-slagtet kød, behøver muslimer ikke følge sharia-spiseregler, når de bor i “vantro lande” – eller er underlagt tvingende omstændigheder. Hvis en muslim, i denne situation, ikke kan få halal-slagtet kød, kan de ikke selv gøre for det, og begår derfor ingen synd!

Så derfor har det slet ingen betydning i forhold til “et indgreb i deres religionsfrihed”. Muslimerne begår ingen synd ved at spise kød, som er slagtet efter Danmarks lovgivning! Så den påstand er det rene vrøvl.

I følge EU-lovgivningen – skal alle dyr bedøves inden slagtningen. Altså må dyret ikke være ved bevidsthed når det slagtes. En anden ting er, at Dyreetiske Råd er nået frem til, at det slet ikke kan anses for etisk forsvarligt, at der foretages halssnit, uden at dyret først er bedøvet!

Jeg læste også engang en meningsudveksling mellem for og imod halal-slagtning, hvor den der var “for” skrev “skal du så bestemme hvordan vi skal slagte vort kød?” Efter Danmarks skikke og love, er den diskussion vendt helt på hovedet.

Kloge ord fra Down Under

Jeg kan endnu engang henvise til Australiens tidligere Premierminister, Julia Gillard, kloge ord:

Dette er vor nation, vort land og vi har vor måde at leve på. Vi vil gerne give alle indvandrere muligheden til at nyde godt af dette.
Men dersom du er en indvandrer der klager, bedrager og klager over vort flag, vor ed, vor tro eller vor måde at leve på, vil jeg på det stærkeste opfordre dig til, at du benytter dig af en anden rettighed – hvilket er retten til at forlade landet.

Foto: Fra nettet 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *