Undrer mig lidt over statsministerens ordvalg

Kristian Thulesen Dahl (DF)

På den månedlige spørgetime med statsministeren i går, som bl.a. omhandlede spørgsmålet om en børnecheck til EU-borgere, hørte jeg et svar fra statsministeren til Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), hvor der forekom et ordvalg som: “og Hr. Kristian Thulesen Dahl gør sig dummere end han må være?”

Dumme folketingsmedlemmer?

Engang skulle folketingets medlemmere tituleres med “Det ærede medlem” – men i dag er det åbenbart tilladt, at kalde et folketingsmedlem for “Dum”, !?! Og så endda fra en statsminister!!!

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)

Jeg kan kun konstatere, at det ER tilladt at ytre sig om folketingsmedlemmer kan være dumme – i Folketinget, da Folketingets formand ikke gjorde indsigelse imod statsministerens ordvalg. Men hvis et folketingsmedlem kom til at kalde statsministeren ved navn, så ville vedkommende blive irettesat, da Helle Thorning-Schmidt (S) skal tituleres “statsminister” i folketingssalen – så gør det åbenbart ikke noget, at samme statsminister mistænker folketingsmedlemmerne for at gøre sig dumme!

Et “dumt svar”

Det er et meget uheldigt ordvalg, når man anvender ordet “dum” i et svar i Folketinget – lige meget hvordan man pakker det ind. Det giver ikke ligefrem respekt for de personer, der anvender denne tiltaleform.

Statsministeren må jo være d.. – undskyld, har ikke tænkt sig om, når hun anvender den slags ord i sine svar, for det kan kun give sympati for Kristian Thulesen Dahl, og dermed Dansk Folkeparti, der nu vil lægge endnu et stykke til DF’s føring over Socialdemokraterne.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *