Højere tobakspriser hjælper ikke

Skal cigaretpriserne op for at få folk til at kvitte smøgerne?

Der tales nu om priser på op til 100 kroner – for en pakke cigaretter. Den kraftige prisstigning skulle så få folk til at kvitte smøgerne. Jeg kunne godt mistænke Staten for, at de bare vil score nogle voldsomme afgiftkroner hos rygerne?

Norske tilstande i Danmark?

Idéen til prisforhøjelsen kommer fra Norge, der igennem længere tid har haft priser på 93 kroner for en pakke cigaretter. Det har bare ikke hjulpet noget som helst!

For det første er det bare et prioriteringspørgsmål, helt på samme måde, som da man i sin tid satte øl- og spirituspriserne op på Grønland. Hvad sætter man højest? – det er helt op til den enkelte. Rigtig mange rygere sætter deres tobak højere end f.eks. mad og husleje! Og for det andet vil det bare sætte ekstra gang i grænsehandlen, som allerede har kronede dage – og så tør jeg slet ikke tænke på, hvad det kan afstedkomme af smuglerier?

En anden dårlig ting ved de høje priser er, som har vist sig i Norge, at det bare driver rygerne i en anden uheldig retning. De tobakshungrende mennesker begynder så at ty til skråtobak, et produkt som kan give kræft i mundhulen. Rygerne skal nok finde på et eller andet – om de så skal “stampe det op af jorden”!

Hvad skal vi så? 

Så “løsningen” med at sætte tobakspriserne op er bestemt ikke vejen frem. Derimod skal vi være langt bedre til at kommunikere/oplyse om de mange skadelige virkninger, som tobakken fører med sig! Måske burde det være et fag i skolen?

Dette indlæg er skrevet af en ikke ryger!


Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *