En uanstændig lov, siger Cypern-veteranernes formand

Cypern-veteranerne glemmer ikke deres faldne kammerater.
Cypern-veteranernes formand, Erik T. Hansen, i midten

Jeg læste forleden i avisen.dk, at ikke alle veteraner er omfattet af den nye lov, der vedrører vore udsendte soldater, som er vendt hjem med post-traumatisk stress – efter endt tjeneste i udlandet.

Her er det Cypern- veteranerne, der kommer i klemme i loven.

Mange er åbenbart af den opfattelse, at vore FN-soldater på Cypern-missionen, var meget tæt på en ferieoplevelse – eller i værste fald, en svagbørnskoloni (et udtryk jeg ofte er stødt på), end noget der bare mindede om en krig.

Siden 1964 har der været udsendt ca. 23.000 danske FN-soldater på Cypern, der havde deres sidste opgave på middelhavsøen i 1992.

24 danske FN-soldater omkom under deres tjeneste på Cypern, så helt ufarlig var deres mission altså heller ikke! 

Dannebrog nedtages for sidste gang på Cypern i 1992

Den ny lov om erstatning

Det forventes, at den ny lov om erstatning, med den omtalte psykiske lidelse “post-traumatisk stress”, bliver vedtaget af Folketinget engang i marts 2014.

Men loven har et sørgeligt “vedhæng”, da der er en forældelsesfrist på 30 år. Derved kommer mange ældre Cypern-veteraner i klemme i den ny lov.

Cypern-veteranernes formand, Erik T. Hansen, kalder loven for “uanstændig”, da den kun vil omfatte Cypern-veteraner fra 1984 – 1992. Ingen af de tidligere udsendte veteraner vil kunne modtage nogen form for erstatning!

Den lov er ikke bare uanstændig, men et slag i ansigtet på de ældre Cypern-veteraner, som deltog i fredens tjeneste på Cypern. Det kan vi ikke være bekendt.

Den lov er en skændsel!

Foto: Udlånt af Cypern-veteranerne

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *