Stop for økonomisk bistand til Uganda

Præsident Yoweri Museveni, underskriver han anti-homoloven?

En lang række afrikanske lande har en anti-homolov, der direkte strider imod det Danmark, og mange andre vestlige lande, står for.

Den omtalte anti-homolov vil kunne bevirke, at homoseksuelle kan risikere op til livsvarigt fængsel, samt vil familiemedlemmer kunne idømmes fængselsstraf, hvis de ikke, inden 24 timer, efter de har opdaget et familiemedlems homoseksualitet, anmelder vedkommende til myndighederne.

Det er godt nok en lov, der vil noget. Loven kunne henhøre til den mørke Middelalder – og bestemt ikke i året 2014.

Den ugandiske præsident, Yoweri Museveni, udtalte i sidste måned, at han ville skrinlægge anti-homoloven, som ellers var blevet vedtaget af Ugandas parlament. Men efter en konference med sit parti, blev det konkluderet, at homoseksualitet ikke var en sygdom, men blot en “anomal opførsel”.

Stop dansk bistand til Uganda

Danmarks handels- og udviklingsminister, Mogens Jensen (S), udtaler, at det kan få konsekvenser for vor bistand til Uganda, hvis denne lov bliver til en realitet. Denne omtalte anti-homolov strider mod international lovgivning om tolerance og diskrimination.

Hvis den omtalte anti-homolov alligevel bliver underskrevet af Ugandas præsident, så bør/skal alt ulandsbistand, fra Danmark, indstilles til Uganda – mener jeg.  Det hjælper ikke, at omdirigere de danske midler til andre i Uganda, som Mogens Jensen (S) har foreslået, da Ugandas herskere sikkert har magt til, at rage de mange gode danske bistandskroner til sig på anden måde!

Homoseksualitet er ulovligt i 37 afrikanske lande!

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *