Danmark er en retsstat – eller?

En af de ting, som kendetegner en retsstat er, at der et lighed for loven, korruption og nepotisme bekæmpes, og forvaltningen udøves efter legalitetsprincippet, dvs. at myndighedsafgørelser, der griber ind i borgernes frihed og rettigheder, har hjemmel i lov.

Sagen i Odder kommune

I Odder kommune, ved Teknik og Miljø, politianmeldte kommunen en borger. I politianmeldelsen hævdede Odder Kommune, at borgeren havde undladt at efterkomme et påbud om, at etablere et rensningsanlæg på sin grund, samt, at ejeren hverken havde ansøgt eller forbedret vandrensningen af spildevandet!

Borgeren fik, via sin bisidder, indhentet alle sagsakter fra Odder Kommune, – af disse sagsakter fremgik det klart, at borgeren havde fremsendt 2 ansøgninger til Odder Kommune om, at måtte etablere et rensningsanlæg på sin grund. Det skal i den forbindelse bemærkes, at Odder Kommune i begge tilfælde har givet tilladelse til etableringen.

Normalt skal politiet efterforske alle politianmeldelser, men det ser ud til, at efterforskningen ikke har været så grundig som den burde være – hvis sagen, i det hele taget, har været efterforsket? Ikke desto mindre, fik borgeren et brev om, at han kunne acceptere en bøde på kr. 3000.-, og derved undgå at komme i retten?!?

Guldborgsundsagen

I Guldborgsund kommune smider de Klaus Knudsen 14 dage i fængsel, da han ikke kan betale for en kloakering, som Guldborgsund kommune har fået etableret, bl.a. ud for den pågældendes ejendom.

Klaus Knudsen havde ikke de 55.000 kroner, som det nye kloakeringsanlæg koster ham, og da han ikke kan låne pengene i banken, har kommunen valgt at melde ham til politiet.

Da sagen blev landsdækkende, fik Klaus Knudsen dog en melding om, at fængselsdommen blev trukket tilbage. Et par måneder senere modtog han alligevel en indkaldelse til afsoning. Manden er ikke kriminel, han har bare ikke pengene – og ingen bank vil låne ham pengene, så det er lidt svært at se, hvordan en fængselsdom kan hjælpe på det problem?

Afslørede en tyvebande – og fik en bøde på 5000 kroner

Artikel fra Ekstra Bladet

En rumænsk tyvebande blev afsløret på et overvågnings-TV. Butiksindehaveren fulgte med i, hvordan banden plyndrede butikken for fiskeriudstyr, hvorefter han kontaktede politiet.

Men – politiet havde ikke umiddelbart tid til at tage sig af sagen.

Først da banden stod i havnen og fiskede med det stjålne udstyr, tog politiet sig sammen og anholdte banden – men først efter et hint om, hvor banden befandt sig.

Banden blev idømt en bøde på 2000 kroner!

John Brockmann, ejeren af omtalte butik, udleverede sin videooptagelse til Ekstra Bladet, da han mente, at det er en vigtig samfundsmæssig opgave, at kunne dokumentere, hvordan rumænerne plyndrede butikken. For denne forseelse fik John Brockmann en bøde på 5000 kroner af retten i Nykøbing Falster

Dommen er omgående blevet anket til Østre Landsret.

Noget kunne tyde på, at en del personer i Danmark får deres retsbevidsthed sat på prøve.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *