Herrelandsholdet i håndbold fik sølv – hvorfor?

Herrelandsholdet i håndbold.                                                    Foto: Fra nettet

Egentlig er en sølvmedalje utrolig flot i en mesterskabsturnering, så hvorfor egentlig skrive noget “nedsættende” om det resultat, som vore håndboldherrer fik ved det nyelige afsluttede Europamesterskab i håndbold i Herning?

Jo, det begynder at ligne en “vane”, at dette hold har med at tabe i store finaler. Godt nok har holdet 2 Europamesterskaber i hus, og var da også forsvarende Europamestre på hjemmebane, så “et nyt skab” ville da ligge lige til “højrebenet”? Det var hele den danske verdenspresse da ret enige om!

Men ser vi tilbage i historien, så tabte holdet til Kroatien ved De Olympiske Lege med 11 mål, og i sidste års Verdensmesterskabsfinale bankede Spanien holdet synder og sammen til et nederlag på 16 (seksten) mål, hvorefter hele Danmark krummede tæer. I går fik holdet sølv i Herning – med et nederlag til Frankrig på hele 9 mål!?! Noget siger mig – og mange andre, at holdet bare falder helt sammen i de store finaler.

Altså noget er mentalt helt skævt på holdet, for holdet har overhovedet ikke lært af de store nederlag?

Nu er jeg ikke psykolog, men når man går hele vejen på hjemmebane, ved at gennembanke samtlige hold i turneringen – og så falder helt sammen i den afgørende kamp, så er der ikke ret mange andre muligheder end den mentale del af gamet.

Nu ser vi alle frem til, at den nye islandske landstræner kan få løst det problem, for det ser unægteligt ud til, at Ulrik Wilbek ikke har kunnet løse denne del af opgaven.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *