Filippinerne er slet ikke på fode endnu

Det bliver nok ikke foreløbig, at der installeres et “KVIK-køkken” her

I dag har jeg atter modtaget billeder, via Tasmanien, fra Filippinerne.

Når vi så tydeligt har i mente, at vi bare for en uge siden (i dag) havde besøg af stormen/orkanen “Bodil”, som kun var en lille flig af det de oplevede på Filippinerne, så har vi en lille forståelse af, hvad de mange mennesker har gennemgået på den anden side af jorden!

Skaderne efter “Bodil”

Her, for et par dage siden, blev det godtgjort, at der i Danmark var tale om en stormflod – og derfor er de fleste af de ramte familier, berettiget til en erstatning af den særlige stormflodsforsikring, som vi alle betaler til igennem vore forsikringer. En sådan forsikring findes slet ikke på Filippinerne!

Børnene tilvænner sig hurtigt de nye forhold, men ikke
mange børn i Danmark vil kunne finde sig i “det tilbud”!

Denne erstatning er jeg ret sikker på, at de mange ramte, under “Bodil”, er meget glade for, da deres egen forsikring ikke dækker efter de mange skader, som “Bodil” efterlod i sit kølvand.

Genopbygningen på Filippinerne

Når jeg gennemser billederne fra Alicia Young families område på Filippinerne, er der en ting, der slår mig – børnene har helt accepteret deres nye “legeplads”. Men det er jo heller ikke dem, der skal stable et nyt hjem på benene, et problem, som de voksne slås med hver dag.

Et af de mange mangler, efter tyfonen “Haiyan”, som er den værste Tyfon, som er blevet målt i menneskehedens historie, er byggematerialer!

Derfor bliver alt, der overhovedet kan tænkes at have en eller anden form for anvendelse, brugt som byggemateriale. Men det kan kun anvendes som noget midlertidigt, da der ikke skal ret meget vind til, før det hele blæser omkuld igen.

Det er en ret stor udfordring, at bygge noget, der bare skal ligne et hjem!

Selv om vi på TV, har set vore egne medborgere græde over de skader, som “Bodil” har efterladt, så er det stadig intet at regne med det, som befolkningen på Filippinerne har været udsat for.

Det vil tage flere år inden skaderne igen er genopbygget på Filippinerne – med mindre en ny tyfon, igen kunne finde på at besøge de mange øer mellem Det Sydkinesiske hav og  Stillehavet! I det tilfælde, vil det være helt uoverskueligt.

Jeg tror ikke engang, at det er lovligt, at jeg skriver om en sådan tanke?

En familie på vej igennem Tyfonens ødelæggelser, for at finde et nyt sted at etablere sig

Foto: Familie til Alicia Young – taget den 7. december 2013

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *