Biler, baglygter og brændstof

Det er muligt i dag at købe biler, hvor der kun er kørelys på forlygterne. Altså, bilerne kører uden baglygterne tændt! Nu er kørelys kun til anvendelse i dagslys, så måske er der en grund til, at vi ikke behøver baglygterne i aktivitet, så måske er det derfor, at vi kan spare lidt på vort brændstof ved at slukke for dette lys?

I Australien kører man ikke med kørelys om dagen. Det er simpelt hen for dumt – siger man i Australien. Da jeg havde min gamle ven (han er elektriker) fra Australien på besøg, var han meget oprørt over, at vi kører med kørelys, da han mener, at der ikke en noget belæg for, at det sparer liv i trafikken, samt er det energifrås!

Hvis kørelys betyder, at vi bruger ekstra brændstof, så har vi et problem med miljøet på den konto!

Kørelys?!?

Da vi i sin tid indførte kørelys om dagen, var det et stort problem, at huske at tænde – og, ikke mindst, slukke for lyset. Derfor fik vore biler et automatisk kørelys installeret – så skulle vi ikke mere tænke over det.

Nu har man så fået et andet kørelys installeret – uden baglygter som kørelys?!? Så nu skal man altså huske at tænde baglygterne i lygtetændingstiden! Vi er godt nok nået langt må jeg sige!

Kørelys er et af EU’s velsignelser.

Hvad med helt at droppe det kørelys?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *