Doping gælder alle sportsgrene

I mange sportsgrene er doping et udbredt fænomen.               Foto: Fra nettet

Det er ikke kun i cykelsporten, at der forekommer brug af forbudte stoffer, men jeg tror at ingen andre sportsgrene er så kontrolleret som netop cykelsporten, så derfor kommer vi også nærmere en renere cykelsport efterhånden som tiden går.

Men måske var det en idé, at gå lige så hårdt til andre sportsgrene mht. doping, da dette fænomen findes i alle sportsgrene.

Her fornyligt læste jeg om en italiensk løber, den 27 år Devis Licciardi, der havde gjort “store fremskridt” i bl.a. 3000 meter forhindringsløb – måske lidt for store fremskridt. Den pågældende blev afsløret med en falsk penis, som han forsøgte at aflevere en medbragt urinprøve fra. Heldigvis opdagede dopingkontrollanterne forsøget.

Den tidligere canadiske 100 meter løber, Ben Johnson, siger på hans 25 års dag for sit olympiske guld (hvor han tre dage senere blev testet positiv for brug af doping), at problemet er større i dag end dengang i 1988.

Tilbage er nu en høring om det klodsede forsøg, så følger der helt sikkert en dom i kølvandet til Devis Licciardi, som nok må se frem til et par års pause til de næste konkurrencer.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *