Groft skattesnyd i Grækenland

Peter krog i Grækenland

Min yngste bror, Peter Krog, slog sig ned i Grækenland for nogle år siden – og det har han slet ikke fortrudt, selv om landet var ved at gå bankerot for ikke så længe siden. Kun en meget stor hjælpepakke fra EU, fik Grækenland ud af den direkte vej mod en konkurs.

Men hvordan klarer grækerne sig så nu, eller fortsætter systemet bare som det hidtil har gjort?

Nogle af de meldinger/links, som Peter sætter på Facebook, har jeg lidt svært ved tro, når jeg tænker tilbage på landets tilstand – for ikke så længe siden.

F.eks. få seks dages fri, hvis du bruger PC på arbejdet – eller tre dage fri, hvis du donerer blod. Hvorhenne? I Grækenland, naturligvis!

Peter kunne også engang fortælle, at grækerne kan blive “meget gamle” – da man ikke altid reporterede en slægtnings død – da man havde brug for pensionen!?!

Nu begynder man ligesom at fornemme, hvorfor landet kom i krise, selv om dette kun var toppen af isbjerget. Der er jo nærmest tale om en speciel “græsk kultur”. Men er der stadig skattesvindel i Grækenland efter de har modtaget EU’s hjælpepakke? Et eller andet sted skulle man jo tro, at der fulgte et krav til landet om, at de netop på det punkt skulle tage sig “lidt” sammen – samt, at der blev fulgt op på et sådan krav!

Men en EU-rapport viser, at grækerne snyder i skat for noget, der svarer til 25 % af landets bruttonationalprodukt, hvilket svarer til EUR 52 mia. eller i danske kroner 390 mia. – om året.

Dette beløb er EUR 8 mia. større end det Grækenland får fra den sidste hjælpepakke fra EU.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *