Sidste dag i Elverum

Himlen over Norge virker meget større, hvilket sikkert skyldes fjeldene

I den sidste 1½ uge har vi været i Elverum i Norge, hvor vi har haft en delvis arbejdsferie med den norske del af familien.

Da det efterhånden havde være nogen tid siden, vi havde været nordpå, kom “tilbuddet” om, at hjælpe til med at forlænge en eksisterende terrasse helt perfekt, og da vor yngste datter så benyttede sig af et tomt hus på Bornholm, fik vi alle noget ud af den fordeling.

Vejret her i Norge har været meget skiftende – men med megen sol og varme, der har gjort nætterne til noget af en prøvelse, da varmen har været meget trykkende. Derfor havde vi slet ikke noget imod, at vi til tider fik regn og torden, som kunne friske lidt op i heden.

En af de ting man lægger mærke til i Norge er, at der er “meget højt til loftet”. Af en eller anden grund virker himlen meget større end på Bornholm, hvilket selvfølgelig er noget vrøvl, men fjeldene i horisonten er med til, at få dette billede ind på nethinden.

Fuglsangs Black Bird

Vi havde lidt øl med til Norge, da dette er hamrende dyrt her i landet. Selv om vi gav kr. 240,- for 24 Carls Special i Danmark, er det prisen for 10 stk. her i Norge.

For ikke så længe siden var vi i Sønderjylland, hvor vi selvfølgelig lige var en tur over grænsen, så vi fik lige købt en kasse med den sønderjyske øl “Black Bird”, fra bryggeriet Fuglsang, som skulle med til Norge. Den blev testet og fundet rigtig god i Norge.

Hvis man er afhængig af cigaretter, er prisen kr. 90,- for en pakke med 20 stk. Nu er ikke alt dyrt i Norge, jeg kunne finde mange varer i byggecentret, som er væsentligt billigere end i Danmark!

Huset i Elverum med den nu udvidet terrasse

Jeg fik da prøvet lidt nyt i træfaget, da jeg blev sat til at udskære de meget norske træstave som pynter alle norske terrasser. Disse udskæringer ser vi faktisk aldrig i Danmark, men i Norge er det et “must”.

Terrassen blev nu på hele 12,10 meter, så det er ikke plads de mangler på den front.

I morgen tidlig tager vi igen de 800 km køretur til Bornholm. Men denne gang har vi et barnebarn med som feriegæst, så vi er sikker på, at vi bliver underholdt på turen gennem det sydlige Norge og Sverige.

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *