Halal-slagtet kød! Hvorfor lefler vi for et mindretal?

Uden den danske borger er blevet informeret, bliver meget af vort daglig kød halal-slagtet. Hvorfor?!? Mig bekendt er der ingen tradition for at slagte på den metode her i landet.

Når man så skal følge lovgivningen, så SKAL alle dyr, inden slagtning i Danmark, bedøves før slagtningen, hvilket man også hævder sker inden en halal-slagtning. Men hvorfor så den arabiske messe på bånd inden slagtningen – det har vi heller ikke nogen tradition for?!?

Tilsyneladende efterkommer slagterrierne et muslimsk mindretals krav, og er revnende ligeglad med den almindelige danskers mening, samt, hvad der har været almindeligt her i landet. Og så er der lige den med bedøvelse – bliver dette lovkrav så overholdt?

I følge EU-lovgivningen – skal alle dyr bedøves inden slagtningen. Altså må dyret ikke være ved bevidsthed når det slagtes. Så langt så godt.


Dog er der mulighed for slagtning efter religiøse grunde (efter islamisk eller jødisk ritus). Det kræves derfor, at denne form for slagtning foregår på et godkendt slagteri – samt, at embedslægen overvåger slagtningen, samt, at hvert dyr fastholdes!

Hvilken garanti har vi for, at dette overholdes, samt, er der dokumentation for dette krav?

Hvorfor får vi forbrugere ikke det valg, at købe vore fødevarer efter hvilken slagtemetode der er foretaget? Og hvorfor er Halal-slagtningen bare blevet indført, uden den almindelige forbrugers vidende?

Der er alt for mange spørgsmål i dette til, at et svar bare kan ignoreres!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *