En ny boligboble? – Ikke på Bornholm

I den sidste tid er der kommet en stigende frygt for, at der skulle opstå en ny boligboble på det danske boligmarked – ja, det er sådan det beskrives af journalisterne på det danske TV!

Nu er det danske boligmarked andet end København, og da der er tale om ejerlejlighederne i København i den aktuelle sag, kommer det slet ikke det samlede boligmarked i Danmark ved. Der er helt klart tale om en isoleret sag for ejerlejligheder i København – og intet andet!

I denne uge kunne jeg læse i Odder Avis, at huspriserne rasler ned i Odder og omegn. På samme måde er det her på Bornholm, hvor vi er kommet så langt ned i huspriserne, så der kun er plads til mindre justeringer – men stadig for nedadgående.

Men journalister elsker sensationer – og det må en “ny boligboble” jo være for dem! Men det er altså kun i København, der er “denne fare”. På den anden side, så har vi jo også “agurketid” – og den skal også passes.

Boligpligt

Jeg har set spørgsmålet “boligpligt” stillet her på Bornholm, hvad det betyder? Det kan jeg godt forstå, at der er personer, der spørger om, da mange huse står gabende tomme. Så i disse tilfælde skal kommunen gå ind i sagen for at leje de tomme boliger ud – hvilket slet ikke sker!

Det kunne være fordi – efter kommunen har haft boligen til udlejning i 6 uger, ikke har haft held med udlejningen, så kan ejeren ansøge – og få tildelt en ophævelse af bopælspligten. Så er huset pludselig et fritidshus. Ligegyldigt hvor det ligger!

Ophævelse af bopælspligten?!?

Indtil nu, er der ikke kommet noget réelt fra Bornholms Regionskommune om en ophævelse af bopælspligten, og sommeren er ved at gå ind i sin sidste fase. Bornholms Regionskommune (borgmester Winni Grosbøll) har lovet et udspil af dette i sommeren 2013, så det er ved at haste med dette!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *