Stor respekt for vort kvindelandshold

Danmarks kvindelandshold i fodbold.                                    Foto: Fra nettet

Jeg gjorde noget nyt i går. Jeg slog over på EM-kvartfinale kampen mellem Frankrig og Danmark – i kvindefodbold!

Forud for denne kamp, havde Danmark været igennem en lodtrækning for at komme så langt. Faktisk havde Danmark slet ikke vundet nogen af sine kampe, men havde spillet to uafgjorte. Efter de indledende kampe, stod Rusland og Danmark lige i point og mål, så det blev nødvendigt med en lodtrækning, for at finde ud af, hvem der skulle gå videre til kvartfinalen. Den lodtrækning vandt Danmark!

Herefter var der åbent for en kamp imod de franske storfarvoritter for en plads i semifinalen. Danmark førte det meste af kampen med 1-0, men et straffe til Frankrig sendte kampen til uafgjort. Herefter blev det til forlænget spilletid!

Danmark blev spillet helt i bund, men bevarede det uafgjorte resultat, da kampen blev fløjtet af. Herefter hed det straffespark for at finde en vinder.

Og den vandt de danske kvinder. Tillykke med det store holdindsats.

Turneringen foregår i Sverige – og kunne man tænke, at der måske er en parallel fra 1992, hvor de danske herrer vandt deres EM? Deres deltagelse var ikke noget, de selv kunne leve op til, men det gjorde resultaterne på banen i Sverige så.

Jeg skal i hvert fald se de resterende kampe, for de kvinder har min største respekt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *