De nordjyske Cypern veteraner på Flyvestation Aalborg

Den 26. juni 2013, var der veterantræf på Flyvestation Aalborg. Over 400 veteraner var samlet, for bl.a. at få overrakt bogen “Danmark – Cypern. Da vikingerne mødte Afrodite”, en bog, som den cypriotiske regering har ladet fremstille til ære for de danske veteraners indsats på Cypern, i perioden fra 1964 – 1992.

Dette er hold 1, som kom til Cypern i 1964, samlet på Flyvestation Aalborg. Til næste år har de 50 års jubilæum

Erik T. Hansen på talerstolen

Fra den cypriotiske regerings side, havde man sendt den cypriotiske Konsul, Zoé Neophytou Winding, som holdt en tale for de mange fremmødte veteraner.

En ting havde samtlige veteraner til fælles – og det var, at de ikke havde været samlet siden hjemsendelsen, samt – havde ingen af været medlem af De Blå Baretter.

De Blå Baretter er ellers stiftet af FN-veteraner fra netop Cypern, men foreningen har aldrig henvendt sig de mange veteraner, der stadig findes (på Cypern blev der udsendt 22000 soldater fra Danmark).

Det kan godt undre en udenforstående, når man ser på De Blå Baretters formålsparagraf som siger: “at samle hjemsendt og tjenestegørende personel, der har deltaget i fredsstøttende og humanitære missioner, for herigennem at styrke og knytte de kammeratlige bånd blandt medlemmerne”.

Der er bl.a. denne mangel som “Cypernveteranerne” nu vil råde bod på, da De Blå Baretter tilsyneladende ikke magter denne opgave.

Det er Erik T. Hansen, der står som formand for “Cypernveteranerne”, og man kan søge flere oplysninger på foreningens hjemmeside på denne adresse http://www.cypernveteranerne.dk/

Foto: Flyvestation Aalborg

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *