Cypern veteraner samlet på Flyvestation Aalborg

Cypern-veteranen Erik T. Hansen             Foto: Erik Krog

I går, den 26. juni, var der samlet over 400 Cypern veteraner på Flyvestation Aalborg. Anledningen var bl.a. udleveringen af bogen “Danmark – Cypern. Da vikingerne mødte Afrodite” til de nordjyske Cypern veteraner.

Denne bog blev, af den cypriotiske regering, tilegnet de ca. 22.000 FN-soldater, der deltog på Cypern i perioden fra 1964 til 1992.

Bogen blev, i første omgang, udleveret af Cyperns Ambassadør ved et arrangement, den 26. november 2012, på Cyperns Residens i Hellerup – men her var slet ikke plads til alle de veteraner, der havde fortjent denne bog.

Dette fik veteranen, Erik T. Hansen, til at udsende en efterlysning af Cypern veteraner i Nordjylland, igennem dagspressen i det nordjyske, hvilket gav en overvældende tilbagemelding. Ens for alle tilbagemeldinger var, at ingen af veteranerne nogensinde var blevet kontaktet af “De Blå Baretter”, derfor havde de aldrig mødtes efter hjemsendelsen.

Denne henvendelse fra Erik T. Hansen, var derfor kommet på det helt rigtige sted.

Cypern havde sendt deres konsul, Zoé Neophytou Winding, til arrangementet i Aalborg, hvor konsulen ligeledes holdt en tale for veteranerne.

Flyvestation Aalborg, havde stillet en hel flyhangar til rådighed til afholdelsen af arrangementet. Jeg håber, at få tilsendt billeder fra arrangementet, så jeg senere kan vise lidt mere her på bloggen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *