Ullrich og Jalabert tilstår doping

Jan Ullrich – også en dopingsynder

Den sidste uge har budt på to dopingindrømmelser. Først var det tyske Jan Ullrich, som indrømmede bloddoping, men ikke brug af EPO eller andre præstationfremmened midler.

Dog har vi kunne forstå på TV, at der er fundet bevis på andre stoffer, som Jan Ullrich har anvendt i sin professionelle tid som cykelrytter, så der er ikke tale om em komplet tilståelse fra tyskerens side.

Den anden rytter er den store franske mester, Laurent Jalabert, som bl.a. har kørt for Bjarne Riis’s hold, CSC, hvor han høstede bjergtrøjen et par gange under Tour de France i 2001 og 2002.

Jalabert’s indrømmelse er dog tilbage i 1998 – under Tour de France! Det, der ligger til grund for indrømmelsen er en urinprøve fra dengang, skriver den franske avis L’Equipe.

Laurent Jalabert – var ikke bedre end Jan Ullrich mht. doping

I 1998 fandtes der ingen test, der kunne afsløre brugen af EPO, men prøver fra dengang er blevet gemt, så der kommer mere og mere frem for dagens lys.

Et af Jan Ullrich’s undskyldning for brug af doping er, at han ville kæmpe på lige fod med de øvrige ryttere, og noget tyder da også på, at næsten alle var dopet på en eller anden måde i de år.

I Tyler Hamilton’s bog, “Det hemmelige løb”, er det også et af argumenterne for at tage EPO, at kæmpe på lige fod med de øvrige.

Men gør man så også det?

I Tyler’s bog er det beskrevet, at brugen af EPO, ikke virker lige meget på enkelte atlets præstationer, så allerede her, er ikke alle stillet lige ved indtagelsen af doping.

En rytter med et naturligt højt hæmatokrittal, vil have en helt anden effekt af EPO, end en rytter med et naturligt lavt hæmatokrittal.

Så undskyldninger om, at de skulle konkurrere på lige fod, duer ikke.

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *