SKAT’s tvivlsomme praksis

Gør SKAT forskel på borgerne?                   Billedet: fra nettet

Det fremgår efterhånden med ret tydelighed, at SKAT har forskelsbehandlet Stephen Kinnocks skattesag i forhold til landets øvrige skatteborgere – spørgsmålet er bare, hvorfor? Hvad ligger der bag denne ændring af landets skatteregler, som fik SKAT til at ændre praksis i slige sager?

Det er et ubesvaret spørgsmål, som presser sig mere og mere på! Hvorfor lige netop denne sag? Der har været sager nok til at ændre praksis, hvilket beviser den stribe sager, der nu er under opsejling efter SKAT’s afgørelse.

Stephen Kinnocks sag har ikke været igennem et retsinstans, det er udelukkende SKAT’s afgørelse, der frikender ham. Men det er baggrunden for SKAT’s afgørelse, at en skattedom er ændret, så SKAT’s afgørelse vil kunne danne præcedens i en lang række skattesager.

Efter SKAT’s afgørelse i Kinnockssagen, fik fotomodellen, Camilla Vest, sin skattesag genoptaget, en sag, hvor hun var blevet idømt en milionbøde, samt fængselsstraf. Resultatet blev herefter en frifindelse. Og der venter flere sager i kølvandet. Golfspilleren, Søren Hansen, som blev idømt en skattebøde på kr. 8 milioner, har ligeledes tænkt sig at få sin sag genoptaget, hvilket man ikke kan fortænke ham i.

Igen, hvad lå der til grund for, at SKAT ændrede praksis i Kinnockssagen? Selv Kinnocks egen revisor, cand.jur. og direktør, Frode Holm, fra revisorfirmaet Revitax, mente, at Stephen Kinnock var skattepligtig for årene 2009/10.

Egentligt er der ikke noget at sige til, at den daværende regering var mere end forvirret over denne afgørelse!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *