Racist?

Et af de ord, som til tider bliver brugt, uden den helt store omtanke, er racist. Men det er som om denne betegnelse kun kan gå én vej, når vi “almindelige” danskere komme “galt” af sted, for det er også racisme når begrebet anvendes den anden vej.

Jeg har arbejdet sammen med mange nationaliteter, samt har jeg haft venner iblandt australske aboriginals, New Zealandske Maoriene, grønlændere, russere, kinesere, afrikanere og mange flere – og er kommet ret godt ud af det med alle, så jeg vil bestemt ikke kaldes for racist.

Den australske Premierminister, Julia Gillard.

Da jeg ankom til Australien som emigrant i 1967, fortalte andre danske emigranter os, at det var os, der var gæster i dette nye land, og vi havde at respektere landets love – og i det hele taget, at opføre os ordentligt.

Den australske Premierminister, Julia Gillard, som har siddet på denne post siden 2010, udtalte på et tidspunkt:

Dette er vor nation, vort land og vi har vor måde at leve på. Vi vil gerne give alle indvandrere muligheden til at nyde godt af dette.

Men dersom du er en indvandrer der klager, bedrager og klager over vort flag, vor ed, vor tro eller vor måde at leve på, vil jeg på det stærkeste opfordre dig til, at du benytter dig af en anden rettighed – hvilket er retten til at forlade landet.

Dersom du ikke føler dig tilpas her – så rejs. Vi tvang dig ikke til at komme. Du valgte selv at komme her.

Er det racisme?

Foto: Fra nettet

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Racist?

  1. Anonym skriver:

    nej det er logik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *