En dag i haven

Påskeliljerne stod meget flot, efter jeg havde behandlet jorden

Det havde regnet i nat, så jorden var stadig våd, da vi stod op i morges. Egentlig havde vi fortjent en fridag i havearbejdet, da der var gået en del dage med oprydningen efter træfældningen – som nu var helt afsluttet. Men bedene stod og grinede til mig, så jeg havde lidt svært ved ikke at gå i haven.

Nå, men først kastede jeg mig over cyklen, som skulle have skiftet dæk – eller rettere ét dæk, idet et af de nye dæk måtte ombyttes på grund af en fejl. Nu tager noget sådan ikke hele dagen, så under en halv time efter, stod jeg igen og så ud i haven. Hvis der er noget man har masser af som pensionist, så er det tid.

Så det varede ikke længe før jeg havde fat i trillebøren og haveredskaberne for at tage fat i ukrudtet i bedene. Og jeg behøvede ikke sætte et mærke for at se, hvor langt jeg var kommet – forskellen var meget tydelig, men vinteren havde også været ret lang. Nu var jeg godt igang, og på mandag skal græsplænen slås. Haven er atter ved at tage form.

Den gamle huggeblok synger på sidste vers, så den ryger med i brændeskuret sammen med de sidste rester af brændet

Foto: Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *