USA advarer mod kolesterolmedicin

Et af mine daglige indlæg, som ligger højst i læsernes interesse, er indlæggene om kolesterolmedicinen – et af indlæggene er på en 6. plads i de mest læste indlæg, så der er bestemt interesse om emnet!

Over en halv million danskere tager dagligt kolesterolmedicin, og vore læger er yderst rap på fingrene, når målingen af en patients kolesteroltal måles bare “lidt for højt” – så bliver der helt automatisk udskrevet er recept på kolesterolmedicinen “Simvastatin”.

Den udskrivning foregår næsten med 99% garanti, uden at lægen nøje har instrueret patienten i, at der er andre metoder for, at få kolesteroltallet ned, metoder, som patienten selv skal være en aktiv del i.

Nu er det, alt andet lige, også meget lettere, at kunne tage en pille i stedet for at motionere, samt en kostomlægning – men alternativet for pillen, er ikke bare sundere, men også meget mindre risikofyldt – end, at begynde at fylde sig med statiner! Jeg er en af de patienter, som lægerne mener burde tage kolesterolmedicinen med statiner! Sandt at sige, har jeg været på medicinen i omkring 16 år – med mange bivirkninger til følge. Bivirkninger, der kommer snigende, så man ikke forbinder dem med medicinen. Men det ER medicinen, der er skyld i bivirkningerne.

Først når man slipper medicinen helt, forsvinder bivirkningerne – men, hvis lægen har fyldt dig med anden medicin på grund af bivirkningerne, hvilket næsten altid er tilfældet, så skal den naturligvis også samme vej. Det kan være lidt af en jungle at rydde ud i.

En læge har sin “erfaring” ved at læse sig til sin viden. Som patient, har du følgevirkningerne på din krop, der er resultatet af din viden og erfaring. Det er det, der gør dig til eksperten. Derfor er det vigtigt, at du selv har fat i den anden ende – men det er også forbundet med et ansvar overfor dig selv!

Bivirkningerne af statiner, er nu så alvorlige, at USA direkte advarer imod kolesterolmedicinen. Advarslerne  er baseret på en dokumentation udført af det amerikanske sundhedsvæsen, skriver New York Times!

Det er især psyken og hukommelsen, som statinerne har en negativ indvirkning på, men også diabetes og muskelsmerter er der dokumenterede bivirkninger på. Resultaterne overrasker ikke de danske læger, som har været opmærksomme på faldgrupperne ved indtag af kolesterolmedicinen.

Nu er der endelig kommet dokumentation på bordet – og så overrasker det ikke de danske læger?!? Det burde det heller ikke. Jeg, og mange andre diabetikere, har i årevis fortalt vore læger om bivirkninger, men ingen er blevet taget alvorligt – tværtimod!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til USA advarer mod kolesterolmedicin

  1. det er uhyggelig læsning!Men hvad er alternativet.det skrev du ikke noget om!

  2. erik skriver:

    Nu er det, alt andet lige, også meget lettere, "at kunne tage en pille i stedet for at motionere, samt en kostomlægning" – men alternativet for pillen, er ikke bare sundere, men også meget mindre risikofyldt – end, at begynde at fylde sig med statiner!

    Alternativet er at motionere og en kostomlægning – som jeg skriver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *