Sommertid m.v.

I nat indførte vi igen sommertid, fra det som hedder dansk normaltid. Hvert år er det det samme cirkus, med at stille urene frem og tilbage, og for at vi rigtig kan huske, hvornår det er, vi skal gøre hvad, sidestiller nyhedsoplæserne det med havemøbler, der skal stilles frem sammen med tiden om foråret, og omvendt om efteråret. Det skulle da være til at finde ud af?

Lige for tiden skal jeg slet ikke have stillet vore havemøbler frem, da vi har alt for meget sne endnu til det.

Dem der ikke kan finde ud af det, altså det med tiden, er vore dyr i naturen. Dyrene, og navnlig rådyrene, har på en eller anden måde indbygget et ur, der er indstillet efter trafikken, hvornår den er tættest. Så hvert år, når vi stiller vore ure frem og tilbage, stiger påkørsel af råvildt på vore landeveje.

Navnlig her på Bornholm har vi et stort antal af rådyr, faktisk tre gange så meget pr. indbygger end det øvrige Danmark – og det er bestemt ikke “sjovt” og heller ikke ufarligt, at påkøre et sådan dyr af den størrelse.

Sommertiden blev indført på grund af, at vi udnyttede de lyse timer bedst på døgnet, så vi på denne måde skånede miljøet mest muligt. Undersøgelser har siden vist, at sommertiden slet ikke har nogen effekt i den retning, så måske skulle vi overveje, at slette den sommertid og blive ved den gode gamle dansk normaltid?

Jeg er også ret sikker på, at vore dyr i naturen vil syntes om det.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *