Cypriotiske banker afskriver lån til politikere

Det er ikke almindelig grafitti, når der står “Tyvene” foran bankerne på
 Cypern – det er helt afgjort blodigt alvor bagved ordene!

I den senere tid, har vi set de cypriotiske borgere stå i kø foran bankerne på Cypern, for at kunne få udbetalt de 300 euro om dagen, som er det maximale for udbetaling, efter den nyelige indgåede aftale for, at landet ikke skal gå bankerot.

De 300 euro, er det eneste landets borgere kan hæve af deres opsparing – men gælder der andre regler for landets magthavere?

Et mega stort politisk jordskælv ryster for tiden Cypern, efter det er kommet frem med politikers navne, om, at de har fået afskrevet lån fra de ramte banker. Politikere og embedsmænd fra de tre største partier, tog lån i bl.a. Bank of Cyprus og banken Laiki, og fik, efter en mindre tilbagebetaling, resten af lånet eftergivet. På samme måde er det overgået tidligere politikere, koner eller slægtninge.

Jeg tillader mig stadig at tvivle på, at de græske skibsredere, som “lige nåede” at få milliarder af kroner ud af Cypern, inden bankerne lukkede for kassen, er gået réelt og ærligt til. Her er der noget der lugter fælt!

Der er kræfter i gang, for at få en parlamentarisk undersøgelse til at vise, hvorfor der har været denne særbehandling af politikere og andet “godtfolk”? Politikernes navne er blevet offentliggjort under overskriften “Den stor udplyndring”.

Banken “Laiki” og “The Hellenic Bank” har bl.a. slettet lån på aktive ambassadører, tidligere og nuværende embedsmænd i udenrigsministeriet – men fortrinsvis lån givet til tidligere lovgivere. Et af de iøjefaldende tilfælde for bedrag er, at en berømt (måske nu berygtet?) politiker på den cypriotiske scene, som havde et lån på 5.800.000 USD – er slettet.

Alt dette kører i den cypriotiske presse – medens den cypriotiske borger står i kø foran banken, for at få udbetalt 300 euro – af deres egne opsparede penge!

Min bror, Peter Krog (som bor i Grækenland), skriver på Facebook:
Politikere og embedsmænd fik store lån eftergivet af cypriotisk bank. Hvad fik banken til gengæld? Skal svindlen mod syd betales af skatteydere mod nord?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *