Overenskomstforhandling og Skolereform

Finansministeren – er han demokrat?

Efter Påske, er der ret stor sandsynlighed for, at landets skolelærer (DL) bliver nægtet adgang til deres arbejdspladser (lockoutet) af Kommunernes Landsforening (KL).

Det ville jeg slet ikke have nogen bemærkninger til, hvis altså der havde tale om regulære overenskomstforhandlinger – men det er der ikke, da der er en “dark horse” i dette spil – en Skolereform. Det er her, at regeringen med undervisningsminister, Christine Antorini, og finansminister, Bjarne Corydon, er de direkte modspillere i dette game.

Derved er der ikke tale om regulære overenskomstforhandlinger mellem DL og KL.

Konflikten bliver den største af sin art indenfor undervisningssystemet. Ved en lockout, bliver henved 60.000 lærer udelukket for at komme på arbejde fra den 2. april 2013. Dog kan konflikten endnu afblæses – men hvem “blinker” først? For det kræver, at enten KL, ved Michael Ziegler, eller DL, ved Anders Bondo Christensen, ringer til modparten.

Os, der sidder som tilskuere til dette “medieshow”, kan godt undres over, at der er tale om “overenskomstforhandlinger”, da KL ikke har villet flytte et komma i deres “tilbud” – regnet fra dag 1.

Det er det, man også kalder for ultimative krav.

Forhandlinger foregår normalt ved, at hver af parterne kommer med forslag overfor de krav man bliver mødt med, hvorefter der “forhandles”, så man til sidst kommer frem til et resultat begge parter kan leve med. Det er der bestemt slet ikke tale om her. DL bliver kun mødt med korslagte arme fra KL’s side.

Beskeden er ikke til at tage fejl af: “Take it or leave it!”

Christine Antorini

Det er ikke forhandlinger, det er ikke engang et tilbud – det er et diktat, som jeg er sikker på kommer fra regeringens side – altså fra undervisningsminister, Christine Antorini, og finansminister, Bjarne Corydon. Det er disse to, der er “de direkte skurke” i “forhandlingerne”!

Vi kan vel se frem til 2 – 3 ugers lockout, hvorefter regeringen griber ind og ophøjer et “mæglingsforslag” til lov – helt efter planen.

Det har – efter min bedste overbevisning – ikke ret meget at gøre med et demokrati !

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *