DONG i strid med persondataloven?

Når virksomheder opbevarer personlige data på landets borgere, er de forpligtet til, at opbevare disse oplysninger, så de ikke slipper ud til andre personer, der kan misbruge disse meget personlige oplysninger.

Det er før sket, at der er sluppet CPR-numre ud på internettet, hvilket kan udvikle sig til identitets tyveri af landets borgere, som kan få meget alvorlige følger for den ramte person.

Så længe en person ikke kan få et ny cpr-nummer ved et identitets tyveri, skal det have alvorlige konsekvenser for de ansvarlige, som “lader personlige oplysninger slippe ud på nettet” – selv om der er tale om “uheld”. Noget sådan må simpelt hen bare ikke ske!

Hen imod 800 personlige oplysninger er i sidste uge sendt ud til forkerte kunder!!!!!

Her taler vi om en virksomheden DONG, hvor der, i dette tilfælde, må være store huller i deres IT-sikkerhedssystem. Det er en fejl, der bliver udført den 19. marts – og først stoppes den 22. marts.

Professor i persondataret ved Københavns Universitet, Peter Blume, siger, at DONG har overtrådt persondataloven, da der er tale om fortrolige personoplysninger, som skal behandles fortroligt!

Selv om DONG har været ude og beklage fejlen, kan det næppe undskyldes med et hovsa eller “beklager”, så lad os se, hvad DONG slipper af sted med! For det vil ikke undre mig, at der ikke sker mere i den sag.

Der burde rejses en sag imod DONG, hvorefter en dom kunne danne præcedens i disse sager.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *